r
Nosalty Logó

Szatmári szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Szatmári szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 7702 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    424.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    2469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6688 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2587 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    1637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2387 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    2071 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2693 micro
Összesen 7702 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése: Az aszalt szilvát felkockázzuk, majd összekeverjük egy tálban a rummal. Félretesszük, és állni hagyjuk.
  2. A tojásokat a vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük. A vajat a porcukorral nagyon habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihabosított tojásokat. Tovább keverjük, míg nagyon könnyű krémmé nem válik. A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük.
  3. A kihabosított krémet ráöntjük a szilvára, és óvatosan összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Nem szabad sokáig keverni, mert tömör lesz.
  4. A masszát három részre osztjuk, és 23 cm-es tortakarikában egyesével megsütjük. A piskótalapokat 210°C-on 10 percig sütjük. Mikor megsültek, porcukorral meghintjük, és megfordítjuk. Hűlni hagyjuk.
  5. Marcipánkrém: A tej egy részét felforraljuk a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt marcipánt. A maradék tejet a tojássárgájával elkeverjük, és a felforralt tejes alaphoz öntjük. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Könnyen leég! Besűrítjük, majd hűtjük. Kihűlés után leturmixoljuk.
  6. Csokoládés krém: A tej egy részét a cukorral felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a tördelt csokoládét, és a maradék tejben elkevert tojássárgáját. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Könnyen leég! Hűlni hagyjuk.
  7. A 4 dkg zselatint 2,5 dl vízzel megfőzzük. A tejszínt felverjük. Mikor kihűltek az alapok, akkor mindegyikhez hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krém egy részével kikeverjük a zselatint, majd a többi krémhez adjuk.
  8. Betöltés: Egy magas tortakarikában töltjük. Belehelyezzük az első piskótalapot, és meglocsoljuk a szilvapálinkás sziruppal, majd megkenjük házi szilvalekvárral, és meghintjük dióval. Erre kenjük a csokoládékrém ¾-ét (hagyjunk a tetejére is). Majd ismét piskóta, és ugyanúgy járunk el, mint ez előzőekben. Most a marcipánkrémet kenjünk rá. Ebből is hagyjuk a tetejére. Végül az utolsó piskótalap következik. Erre is szirup, lekvár és dió kerül. Majd a marcipános krém, és a csokoládékrémmel márványozzuk (én nem márványoztam, csak elkentem rajta).
  9. Hűtőbe tesszük dermedni.
  10. Díszítéshez tejszínhabot verünk, mandulát pirítunk. A tejszínhabbal körbekenjük, mandulával bepanírozzuk. A tetejére habrózsákat nyomunk, és aszalt szilvával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 21660
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ezt a receptet a kedvencetel.hu oldalról néztem. Csak a mértékegységek vannak átírva. Ezt a tortát is születésnapra készítettem. Ez a torta volt 2008-ban az ország tortája.

Hozzávalók

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...