Szatmári szilvatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MSzabina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
68g aszalt szilva163 kcal
-
12g rum28 kcal
-
14g dió92 kcal
-
24g vaj172 kcal
-
24g porcukor93 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
2g fahéj5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
A marcipánkrémhez
-
26g tej15 kcal
-
16g tojássárgája52 kcal
-
24g marcipán111 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
26g habtejszín76 kcal
-
6g zselatin20 kcal
A csokoládékrémhez
-
20g tej11 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
4g zselatin13 kcal
A főzött zselatinhoz
A töltelékhez
-
24g szilvalekvár37 kcal
-
20g dió131 kcal
A sziruphoz
-
6g pálinka14 kcal
-
6g cukorszirup17 kcal
A díszítéshez
-
20g habtejszín58 kcal
-
10g aszalt szilva24 kcal
-
10g mandula59 kcal
Összesen
1541
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
340g aszalt szilva816 kcal
-
60g rum139 kcal
-
70g dió458 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g fahéj25 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
A marcipánkrémhez
-
130g tej73 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
120g marcipán554 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
130g habtejszín380 kcal
-
30g zselatin101 kcal
A csokoládékrémhez
-
100g tej56 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A főzött zselatinhoz
A töltelékhez
-
120g szilvalekvár186 kcal
-
100g dió654 kcal
A sziruphoz
-
30g pálinka69 kcal
-
30g cukorszirup85 kcal
A díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
7702
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
12.8g aszalt szilva31 kcal
-
2.3g rum5 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.4g fahéj1 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
A marcipánkrémhez
-
4.9g tej3 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
4.5g marcipán21 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
A csokoládékrémhez
-
3.8g tej2 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
1.1g étcsokoládé6 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.8g habtejszín11 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
A főzött zselatinhoz
A töltelékhez
-
4.5g szilvalekvár7 kcal
-
3.8g dió25 kcal
A sziruphoz
-
1.1g pálinka3 kcal
-
1.1g cukorszirup3 kcal
A díszítéshez
-
3.8g habtejszín11 kcal
-
1.9g aszalt szilva5 kcal
-
1.9g mandula11 kcal
Összesen
291
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 84.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 494 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1337.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.4 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 173.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
1541
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.9 g
Zsír
-
Összesen 424.3 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 2469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6688 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1804 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 2903 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 777.1 g
-
Cukor 477 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 869.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2587 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 457 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 504 micro
-
Kolin: 1637 mg
-
Retinol - A vitamin: 2387 micro
-
α-karotin 270 micro
-
β-karotin 2071 micro
-
β-crypt 430 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2693 micro
Összesen
7702
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
34 dkg aszalt szilva
-
60 ml rum
-
7 dkg dió
-
12 dkg vaj
-
12 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
14 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
10 g fahéj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
1 db vanília
A marcipánkrémhez
-
1.3 dl tej
-
4 db tojássárgája
-
12 dkg marcipán
-
2 dkg cukor
-
13 dkg habtejszín
-
3 dkg zselatin
A csokoládékrémhez
-
1 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg étcsokoládé
-
6 dkg cukor
-
10 dkg habtejszín
-
2 dkg zselatin
A főzött zselatinhoz
A töltelékhez
-
6 ek szilvalekvár
-
10 dkg dió
A sziruphoz
-
30 ml pálinka
-
30 ml cukorszirup
A díszítéshez
-
1 dl habtejszín
-
5 dkg aszalt szilva
-
5 dkg mandula
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta készítése: Az aszalt szilvát felkockázzuk, majd összekeverjük egy tálban a rummal. Félretesszük, és állni hagyjuk.
- A tojásokat a vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük. A vajat a porcukorral nagyon habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihabosított tojásokat. Tovább keverjük, míg nagyon könnyű krémmé nem válik. A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük.
- A kihabosított krémet ráöntjük a szilvára, és óvatosan összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Nem szabad sokáig keverni, mert tömör lesz.
- A masszát három részre osztjuk, és 23 cm-es tortakarikában egyesével megsütjük. A piskótalapokat 210°C-on 10 percig sütjük. Mikor megsültek, porcukorral meghintjük, és megfordítjuk. Hűlni hagyjuk.
- Marcipánkrém: A tej egy részét felforraljuk a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt marcipánt. A maradék tejet a tojássárgájával elkeverjük, és a felforralt tejes alaphoz öntjük. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Könnyen leég! Besűrítjük, majd hűtjük. Kihűlés után leturmixoljuk.
- Csokoládés krém: A tej egy részét a cukorral felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a tördelt csokoládét, és a maradék tejben elkevert tojássárgáját. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Könnyen leég! Hűlni hagyjuk.
- A 4 dkg zselatint 2,5 dl vízzel megfőzzük. A tejszínt felverjük. Mikor kihűltek az alapok, akkor mindegyikhez hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krém egy részével kikeverjük a zselatint, majd a többi krémhez adjuk.
- Betöltés: Egy magas tortakarikában töltjük. Belehelyezzük az első piskótalapot, és meglocsoljuk a szilvapálinkás sziruppal, majd megkenjük házi szilvalekvárral, és meghintjük dióval. Erre kenjük a csokoládékrém ¾-ét (hagyjunk a tetejére is). Majd ismét piskóta, és ugyanúgy járunk el, mint ez előzőekben. Most a marcipánkrémet kenjünk rá. Ebből is hagyjuk a tetejére. Végül az utolsó piskótalap következik. Erre is szirup, lekvár és dió kerül. Majd a marcipános krém, és a csokoládékrémmel márványozzuk (én nem márványoztam, csak elkentem rajta).
- Hűtőbe tesszük dermedni.
- Díszítéshez tejszínhabot verünk, mandulát pirítunk. A tejszínhabbal körbekenjük, mandulával bepanírozzuk. A tetejére habrózsákat nyomunk, és aszalt szilvával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 21660
- Feltöltés dátuma: 2013. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
MSzabina
15 recept
Ezt a receptet a kedvencetel.hu oldalról néztem. Csak a mértékegységek vannak átírva. Ezt a tortát is születésnapra készítettem. Ez a torta volt 2008-ban az ország tortája.