r
Nosalty Logó

Szarvaspörkölt/vadpörkölt fővadász módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
István 2021
Szarvaspörkölt/vadpörkölt fővadász módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

469
Kalória
47.8g
Fehérje
13.2g
Szénhidrátok
19.2g
Zsír
275.6g
Víz
201.2g
Koleszterin
1.2g
Rost
7.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2346 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    2381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 469 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3863.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1378.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1657 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 2346 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. Forró serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott húst az olajon. A húst a serpenyőbe helyezéskor, 1-2 percig NE keverjük, hagyjuk pirulni! Nagy mennyiségű húst legalább 2 részletben pirítsunk, egyébként levet enged, és elkezd főni a saját levében.
  2. Tegyük az egészet egy lábasba, és nagy lángon tovább melegítve adjuk hozzá a felkockázott répát, a felvágott hagymát és a szétnyomott fokhagymagerezdeket.
  3. Füszerezzük: só, egész (vagy frissen őrölt) bors, borókabogyó, kakukkfű, 2 babérlevél.
  4. Engedjük fel 3 dl száraz vörösborral, és továbbra is nagy lángon fedés nélkül főzve forraljuk el a bor egyharmadát.
  5. Öntsük fel fél liter marha alaplével, és főzzük lassú tűzön, lefedve másfél óráig (amíg a hús meg nem puhul), ha elfőne a leve, adjunk hozzá vizet.
  6. Ha a hús megpuhult, szűrjük le a levét, adjunk hozzá 4 dkg vajat, 2 ek pirosribizli-lekvárt (más savanykás piros levár is jó).
  7. Adjuk hozzá a tejfölt vagy főzőtejszínt, és kevergetve addig forraljunk, amíg kellemes állagú szószt nem kapjunk.
  8. Polentával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A "Sauce Grand veneur" a francia konyha klasszikus szósza vadhúshoz. Nevét a hajtóvadászat irányítójáról a fő (vad)hajtól kapta. A franciák a vadakhoz kakukkfüvet és borókabogyót használnak alapfűszernek (+ só bors, babérlevél). A bort ehhez az ételhez is a főzés elején kell hozzáadni, majd hagyni kell az alkoholt elfőni. A borból a zamatokra és a savakra van szükségünk, nem az alkoholra. Ezt a receptet azért közöltem, hogy bemutassak egy pörköltszerű, de attól teljesen eltérő ízvilágú fogást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!