r
Nosalty Logó

Szardellás sült paprika

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szardellás sült paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    3368 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    3368 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 103 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük. Kettévágjuk, és a magokat kiszedjük.
  2. A paradicsomokat szintén megmossuk, kettévágjuk. Az egyik gerezdfokhagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.
  3. A szardellákat lecsepegtetjük.
  4. A paprikákat kívül-belül vékonyan bekenjük szardellaolajjal, sózzuk, és borsozzuk. Sütőtálba tesszük, és sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. Ekkor kivesszük, a paprika üregébe töltjük a paradicsomot, egy gerezd fokhagymát, apróra vágott zöldfűszert, végül a halom tetejére fektetjük a szardellaszeleteket.
  6. Az így megtöltött paprikákat visszatesszük a sütőbe, és további 15 percig sütjük.
  7. Melegen, de hidegen is fogyasztható.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1712
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Finom például pármai sonka mellé, de friss péksüteménnyel is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran készítem el ezt az ételt, elsősorban vacsorára, de vendégváráshoz, hideg antipastiként is ideális. Nem utolsó szempont az sem, hogy csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...