r
Nosalty Logó

Száraz és nedves pác egyszerűen

Nosalty
Száraz és nedves pác egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Száraz pác

Nedves pác

Hús

880
Kalória
100.3g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
37.7g
Zsír
370.3g
Víz
337.5g
Koleszterin
712.5mg
Élelmi rost
27.9g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Száraz pác

Nedves pác

Hús

Összesen 880 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Száraz pác

Nedves pác

Hús

Összesen 3518 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Száraz pác

Nedves pác

Hús

Összesen 161 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1020 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 880 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    401.3 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8291.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    499 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    4079 mg
  • Nátrium
    2848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    139 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    1564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 3518 kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Száraz pác

  1. A páchoz egy kezeletlen citrom héját lereszeljük, egy ág rozmaringot felaprítunk, majd a száraz alapanyagokkal együtt elkeverjük.
  2. A csirkemellfilék mindkét oldalát alaposan befedjük a száraz páccal, majd hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
  3. Egy forró serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd néhány perc alatt készre sütjük a csirkemelleket.

Nedves pác

  1. Egy tálba öntjük a mézet és a mustárt, beletörünk 4 gerezd fokhagymát, majd borsozzuk, és alaposan elkeverjük.
  2. Alaposan bekenjük a tarjaszeletek mindkét oldalát a nedves páccal, egy tálba tesszük, lefedjük, és a hűtőben pihentetjük minimum 1-2 órát.
  3. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hússzeleteket sózzuk, majd készre sütjük.

Hús

  1. .

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés módja: grill és BBQ

A húspácolás általában grillezéskor kerül szóba, pedig egy megfelelően összeállított pác nemcsak finom ízt adhat a húsoknak, hanem omlóssá is teheti őket, ezért érdemes a mindennapokban is alkalmazni. Most egy alap száraz és nedves pácot mutatunk nektek.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...