r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Szalagos fánk Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 6935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    490.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3729.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 6935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben csomómentesen elkeverjük az élesztőt, 5 dkg lisztet meg 1 tk cukrot. Hagyjuk jól felfutni.
  2. A maradék lisztbe keverjük a sót, a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a rumot és annyi langyos tejet, amennyi egy könnyű, közepesen lágy tésztát ad. Végül beledolgozzuk az olvasztott vajat, és jól megdagasztjuk.
  3. A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez kb. 30-40 perc.
  4. A megkelt tésztánkat lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Mélyebb serpenyőben bőséges olajat melegítünk. A fánkokat csak addig pihentetjük, míg az olaj jól felmelegszik.
  5. A fánkok közepét két ujjunk közt alaposan összenyomjuk, majd eddig felül lévő oldalukkal lefelé a közepesen forró olajba teszünk 4-6 darabot, a sütőedényünk nagyságától függően, hogy a fánkoknak majd legyen hely növekedni. Lefedjük, és így sütjük úgy 1 percig, míg megpirul az aljuk, majd a fedőt levéve megfordítjuk a fánkokat, és immár fedő nélkül a másik oldalukat is pirosra sütjük.
  6. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen. (Én ilyenkor "élükre" állítom őket.)
  7. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 536
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 50631
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 27.

Ajánló

Szerintem a jó fánk titka a megfelelő hőmérsékletű olaj. Ha nem elég meleg, a tészta nagyon megszívja magát olajjal. Ha pedig túl forró az olaj, a fánk előbb megpirul, minthogy átsülne. Ezt ki kell tapasztalni, mert minden tűzhely más.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

-Neked nincs fönn (ez a Nosalty-t jelenti) fánk recepted? - kérdezték többen is csodálkozva így farsang táján. Eddig azért nem tettem fel, mert nincs benne semmi különös, olyan, mint a többi, szalagos, finom és nem csak farsangkor készíthető. :) De mivel kérték, én szívesen megosztom ezt a receptet. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...