r
Nosalty Logó

Szaftos rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Szaftos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6028.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    3522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben összekeverjük a tejet a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat.
  2. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a fűszereket, és az egészet összeforraljuk.
  3. Ha már forr, akkor belereszeljük a sajtot, és addig főzzük tovább, amíg el nem olvad.
  4. A kolbászt felkarikázzuk, és száraz serpenyőben kisütjük belőle a zsírt. Szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
  5. A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
  6. A burgonyát meghámozzuk, majd megmossuk és legyaluljuk. Fontos, hogy ezután már ne áztassuk, mert így veszít a keményítő tartalmából, és nem fog besűrűsödni a szósz.
  7. Hőálló tálban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: burgonya, hagyma, kolbász és a tetejére újból burgonya.
  8. Az egészet nyakon öntjük a tejszínes keverékkel, hogy teljesen ellepje.
  9. 125 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük, amíg a teteje el nem kezd barnulni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 797
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 88534
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos rakott krumpliban azt nem szeretem, hogy igen száraz a végeredmény és rengeteg tejföl kell hozzá, hogy tisztességesen csússzon. Ezzel a francia házasítással azonban visszaköszön a klasszikus íz, mégis szaftos a végeredmény. A hosszú sütési időnek hála pedig a krumpli szép lassan átfő, mégis megmarad a ropogós textúrája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...