Szaftos rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
4g vaj25 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
125g tej70 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
125g burgonya72 kcal
Összesen
625
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
14g vaj100 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
500g tej280 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g burgonya289 kcal
Összesen
2502
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
0.8g vaj6 kcal
-
17.6g habtejszín51 kcal
-
29.4g tej16 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g parmezán sajt12 kcal
-
8.8g kolbász40 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
29.4g burgonya17 kcal
Összesen
148
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1507.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 163.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
625
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.9 g
Zsír
-
Összesen 187.3 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6028.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 1504 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 814 mg
-
Nátrium 3522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 653.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1058 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 1016 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
2502
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
1 ek vaj
-
3 dl habtejszín
-
5 dl tej
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 szál kakukkfű
-
2 db babérlevél
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
-
15 dkg kolbász
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 közepes db burgonya
Elkészítés
- Egy edényben összekeverjük a tejet a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat.
- Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a fűszereket, és az egészet összeforraljuk.
- Ha már forr, akkor belereszeljük a sajtot, és addig főzzük tovább, amíg el nem olvad.
- A kolbászt felkarikázzuk, és száraz serpenyőben kisütjük belőle a zsírt. Szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük.
- A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
- A burgonyát meghámozzuk, majd megmossuk és legyaluljuk. Fontos, hogy ezután már ne áztassuk, mert így veszít a keményítő tartalmából, és nem fog besűrűsödni a szósz.
- Hőálló tálban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: burgonya, hagyma, kolbász és a tetejére újból burgonya.
- Az egészet nyakon öntjük a tejszínes keverékkel, hogy teljesen ellepje.
- 125 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük, amíg a teteje el nem kezd barnulni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 797
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 788
- Össznézettség: 88199
- Feltöltés dátuma: 2014. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A hagyományos rakott krumpliban azt nem szeretem, hogy igen száraz a végeredmény és rengeteg tejföl kell hozzá, hogy tisztességesen csússzon. Ezzel a francia házasítással azonban visszaköszön a klasszikus íz, mégis szaftos a végeredmény. A hosszú sütési időnek hála pedig a krumpli szép lassan átfő, mégis megmarad a ropogós textúrája.