r
Nosalty Logó

Szaftos-fűszeres tarjacsíkok burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Szaftos-fűszeres tarjacsíkok burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tarjacsíkok

Burgonyapüré

Összesen 704 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tarjacsíkok

Burgonyapüré

Összesen 4219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tarjacsíkok

Burgonyapüré

Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1506 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 704 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    279.4 g

Zsír

  • Összesen
    301.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7280.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    3135 mg
  • Nátrium
    2725 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    798 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 4219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Tarjacsíkok

Burgonyapüré

Elkészítés

Tarjacsíkok

  1. A pác hozzávalóit a só kivételével tegyük keverőtálba és alaposan keverjük össze. A csíkokra vagdosott tarját jól fűszerezzük, kenjük át a fűszeres páccal. Pár órát hagyjuk állni!!
  2. Egy serpenyőben a zsírra tegyük a húst, és kezdjük el sütni, időnként megkeverve. Mikor érezzük, hogy puhul sózzuk meg és öntsük rá a paradicsomlevet. Tegyünk rá fedőt és pároljuk puhára.
  3. Kóstoljuk meg, szükséges e még utána sózni. Miután kész, burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!!

Burgonyapüré

  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd áttörjük. Sózzuk, vajat teszünk hozzá, és forralt tejet, amivel folyamatosan kevergetve összefőzzük. Jó krémesre!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 7698
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 05.

Ajánló

A páchoz a sót ne tegyük hozzá, csak a vége felé ízesítsük a húst vele!!! A fűszereket őröljük meg!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Karácsonyi ebédként tálaltam ezt a finom tarjás ételt. Nagyon finomra sikeredett a fűszereknek hála. Jó omlós lett, a vendégek mind a tíz ujjukat megnyalták utána... :-))))

Hozzávalók

Tarjacsíkok

Burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...