r
Nosalty Logó

Szaftos brassói aprópecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Szaftos brassói aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3737.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    1992 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 2999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    279 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a kétfajta szalonnát szintén.
  2. A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítjuk a húskockákat. Ha már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és felkarikázott paprika.
  3. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és kis lángon, lefedve, időnként megkavarva kb. 90 percig főzzük. Ha szükséges lenne, időnként önthetünk alá egy pici vizet, de ne sokat, mert a sűrű szaft a lényeg.
  4. Mikor már majdnem készen van, forró olajban kisütjük a kis kockára vágott krumplikat, majd szűrőpapírra szedjük.
  5. Ha a hús megpuhult, visszaöntjük az edénybe a szalonnapörcöket, hozzáadjuk a forró krumplit, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1476
  • Tegnapi nézettség: 535
  • 7 napos nézettség: 5757
  • Össznézettség: 1100024
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 03.

Ajánló

Savanyúság, amilyet szeretnénk.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is vannak nagyon hasonló receptek, de a ma ismert brassói elődjét a Mátyás Pincében készítette először Papp Endre az ötvenes években. Állítólag fontos esemény előtt álltak, de nem kaptak más húst, csak némi sertésfarkat, így azokról vagdosták le a húst. Akkor még nem sült burgonyakockával, hanem zsírban pirított krumplival tálalták. Egy később megjelent szakácskönyvben Papp meg is jelentette az ő brassóijának a receptjét - a mienkhez nagyon hasonlít, annyi csak a különbség, hogy fokhagyma helyett vöröshagymát használ, és nem kockaburgonyával, hanem hagymás, tört krumplival tálalja. De nekünk nagyon kell a brassóiba a sült krumpli és a rengeteg fokhagyma! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...