Szaftos brassói aprópecsenye
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
133g burgonya77 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
109 kcal
-
17g bacon66 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
800g burgonya462 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
6 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
100g bacon393 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
32.5g sertéslapocka77 kcal
-
43.3g burgonya25 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
1.5g hegyes erős paprika0 kcal
-
10.8g paradicsom2 kcal
-
5.4g kolozsvári szalonna35 kcal
-
5.4g bacon21 kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 191 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 177 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 139 g
Zsír
-
Összesen 216.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3737.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1774 mg
-
Nátrium 1220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1146.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 234 micro
-
β-karotin 1992 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1060 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 279 micro
-
Lut-zea 57 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
60 dkg sertéslapocka
-
80 dkg burgonya
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
0.5 közepes db hegyes erős paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
10 dkg bacon
Elkészítés
- A húst felkockázzuk, a kétfajta szalonnát szintén.
- A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron nagy lángon kicsit megpirítjuk a húskockákat. Ha már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és felkarikázott paprika.
- Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és kis lángon, lefedve, időnként megkavarva kb. 90 percig főzzük. Ha szükséges lenne, időnként önthetünk alá egy pici vizet, de ne sokat, mert a sűrű szaft a lényeg.
- Mikor már majdnem készen van, forró olajban kisütjük a kis kockára vágott krumplikat, majd szűrőpapírra szedjük.
- Ha a hús megpuhult, visszaöntjük az edénybe a szalonnapörcöket, hozzáadjuk a forró krumplit, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 1476
- Tegnapi nézettség: 535
- 7 napos nézettség: 5757
- Össznézettség: 1100024
- Feltöltés dátuma: 2017. április 03.
Ajánló
Savanyúság, amilyet szeretnénk.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is vannak nagyon hasonló receptek, de a ma ismert brassói elődjét a Mátyás Pincében készítette először Papp Endre az ötvenes években. Állítólag fontos esemény előtt álltak, de nem kaptak más húst, csak némi sertésfarkat, így azokról vagdosták le a húst. Akkor még nem sült burgonyakockával, hanem zsírban pirított krumplival tálalták. Egy később megjelent szakácskönyvben Papp meg is jelentette az ő brassóijának a receptjét - a mienkhez nagyon hasonlít, annyi csak a különbség, hogy fokhagyma helyett vöröshagymát használ, és nem kockaburgonyával, hanem hagymás, tört krumplival tálalja. De nekünk nagyon kell a brassóiba a sült krumpli és a rengeteg fokhagyma! :)