Szaftos bodzabogyós puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pudinghoz
-
67g bodzabogyó49 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
58g cukor226 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g tej28 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összesen
650
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pudinghoz
-
400g bodzabogyó292 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
300g tej168 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összesen
3900
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pudinghoz
-
24.3g bodzabogyó18 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
21.3g cukor82 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
13.4g tojás17 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összesen
236
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.5 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 88.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
650
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2182.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 591 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 533.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1456 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Összesen
3900
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A pudinghoz
-
400 g bodzabogyó
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
350 g cukor
-
150 g vaj
-
300 ml tej
-
4 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
200 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
A pudinghoz
- A bodzabogyót 100 g cukorral és a citrom levével egy fazékban feltesszük főni, majd alacsony lángon 5-7 percig rotyogtatjuk. Nem kell teljesen szétfőzni, maradjanak benne egész bogyók, de eresszen rendesen levet az egész.
- Közben elkészítjük a tésztát: a vajat kihabosítjuk a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat elkeverjük a tejjel és a vaníliával, a fehérjékből pedig kemény habot verünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
- A cukros vajhoz felváltva hozzákeverjük a tojásos tejet és a lisztet, amíg egységes masszát nem kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot is.
- Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra, és kivajazunk egy nagyobb kerámia sütőtálat. Az aljába öntjük a bodzás szószt, majd rákanalazzuk a masszát, és elegyengetjük. A sütőbe teszünk egy forró vízzel megtöltött tepsit, és a fölötte lévő rácsra tesszük a süteményünket.
- A pudingot nagyjából 35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tesztelhetjük tűpróbával, de ne ijedjünk meg, ha a közepe még enyhén „nyers”. Ha a puding szépen megemelkedett, levegős, és tapintásra felül sültnek tűnik, akkor már készen is van.
- Tálaljuk melegen, tejszínnel, tejszínhabbal, esetleg vanília fagylalttal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 962
- Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
A bodzabogyó nem mindig kerül fel a nyári gyümölcsök radarjára, hajlamosak vagyunk csúnya mód megfeledkezni róla. Ezt orvosolandó jöjjön most egy isteni süteményrecept, ami változtat majd ezen.