r
Nosalty Logó

Sütőtökös-szalonnás rizotto

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Usika
Sütőtökös-szalonnás rizotto
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

813
Kalória
18.2g
Fehérje
92.3g
Szénhidrátok
36.4g
Zsír
140.9g
Víz
66.4g
Koleszterin
4.8g
Rost
3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3586 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7552.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    4431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    563.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1041 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14345 micro
  • β-crypt
    11663 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A sütőtököt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát és a szalonnát finomra kockázzuk, megpirítjuk egy kis olívaolajon, majd hozzáadjuk a sütőtököt. Megborsozzuk, és kicsit megpirítjuk. Egy kis fehérbort löttyintünk alá, majd visszavesszük a lángot, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a sütőtök meg nem puhul. (Addigra az a kis bor is el fog párologni alóla.)
  2. Amikor megpuhult, hozzákeverjük a mosatlan rizst, pár percig magasabb lángon pirítjuk az egészet, vigyázva, hogy meg ne égjenek a rizsszemek. Majd fokozatosan hozzákeverjük a húsalaplét és a maradék fehérbort. Félidőben beledobunk egy rozmaring ágat is.
  3. Amikor a rizs kellő állagúra főtt (ne legyen se kemény, se túl puha), hozzákeverjük a reszelt parmezánt és a fagyos vajat. Összeforgatjuk az egészet, 1-2 percig még a tűzön hagyjuk, sózzuk ízlés szerint, és melegen találjuk.
  4. 1-2 napig lefedve eláll a hűtőben, de nem lesz már olyan szaftos.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Régóta szemezgetek a sütőtökös rizottóval, mert itt Szicíliában egy nagyon népszerű fogás. Viszont valahogy mindig visszafogott a téves gondolat, hogy a sütőtök csak édesen, sütve finom. Addig kutakodtam, míg találtam egy olasz receptet, azt addig-addig kóstolgattam-ízesítettem, míg ez a szuper ízletes "risotto alla zucca" lett belőle. Szívvel ajánlom :). 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!