r
Nosalty Logó

Sütőtökös sonkás-sajtos galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Étcsoki
Sütőtökös sonkás-sajtos galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4598 micro
  • β-crypt
    3647 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 951 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    3000 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    9196 micro
  • β-crypt
    7293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    879 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, a magokat kiszedjük, majd fóliázott rácsra tesszük, és héjastul megsütjük. Amikor kihűlt, a belsejét kikanalazzuk egy nagyobb tálba.
  2. Az így kapott sülttök-püréhez hozzákeverjük az előre felvert tojást, az apróra felvágott sonkát és a 25 g sajtot (én szárított parmezán típusú sajtport tettem bele). Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk rá szerecsendiót. Fakanállal keverjük bele apránként adagolva a lisztet, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Egy magas falú lábasban forraljunk fel vizet. A masszából 2 teáskanál segítségével ovális galuskákat formázzunk, kis adagokban főzzük ki a forrásban lévő vízben. Amikor a galuskák feljönnek a víz felszínére, szűrőlapáttal szedjük ki egy szűrőbe, hogy a víz teljesen lecsepegjen róluk.
  4. A megadott margarin mennyiséggel kikenünk egy sütőtálat, amibe óvatosan átszedjük a még forró galuskákat, és reszeljünk rá bármilyen füstölt sajtot. Mivel a sajt rögtön ráolvad, így azonnal fogyasztható.
  5. Tálalás előtt (ha kihűlt) érdemes előmelegített sütőbe tenni, közepes hőfokon 15 percig sütni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x18x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1039
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 04.

Ajánló

Ha előző nap készítjük el, akkor a reszelt füstölt sajtot csak a sütés-melegítés előtt tegyük rá. Készíthetünk sajtmártást is hozzá (a reszelt sajt így a mártásba kerül), akkor laktatóbb és önálló fogásként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös sonkás-sajtos galuska
Étcsoki 3 recept

Ezt a receptet a Gasztronómiai kalandozások egy oldalkocsis motorkerékpáron c. könyvben találtam, melyet egy kis módosítással készítettem el. Mivel parmezán sajt nem volt itthon, improvizáltam, és az eredmény fantasztikusan finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...