r
Nosalty Logó

Sütőtökös réteges kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Icus75
Sütőtökös réteges kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 3129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    1462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 782 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    1409 micro
  • β-karotin
    7196 micro
  • β-crypt
    5847 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    461 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Elkészítés

Krém

  1. Keverjük össze a sütőtökpürét a cukor felével, vaníliacukorral, tojással és sütőtökpite fűszerrel (ha nincs, egy tk fahéj). Tegyük félre.
  2. A cukor másik felét keverjük össze egy kis tálban a fahéjjal.

Tészta

  1. A lisztbe keverjük bele az élesztőt, a késhegynyi sót, tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól dagasszuk össze. Ha összeállt a tészta, tegyük bele az olvasztott vajat, és azzal újból dagasszuk össze, amíg szép sima tésztát kapunk. Tegyük félre, hogy megkeljen. Ekkor újból dagasszuk meg, és hagyjuk újból kelni.
  2. Miután újból megkelt, formázzunk belőle egy rudat, és szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra.
  3. A szeleteket forgassuk meg a porcukros-fahéjas keverékben.
  4. Egy püspökkenyér-formát vajazzunk ki.
  5. A fahéjas-porcukros szeleteket kenjük meg a sütőtökpürével, és sorban, szorosan tegyük egymás mellé a formába. Én három-négy szeletet kentem meg a krémmel, és úgy tettem a formába, nem egyesével. Érdemes a forma egyik végét megemelni, hogy ne csússzanak szét a szeletek, amíg az egész forma ki nem lesz töltve.
  6. Tegyük sütőbe, és addig süssük még szép barna színe lesz. Egy igazi foszlós tészta lesz, a szeleteket egymásról le lehet „fosztani”.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x35
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1174
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 01.

Ajánló

Ha van rá lehetőség, érdemes villanysütőben keleszteni, így gyorsabban megkel. Tálalás előtt a tetejét meg lehet kenni, tejszínnel elkevert fahéjjal. Sütőtökpite fűszerkeverék: 4 ek. fahéj, 4 tk. gyömbérpor, 2 tk. szegfűbors, 2 tk. szerecsendió. A hozzávalókat egy kis üvegbe tesszük, majd összekeverjük. Sokáig eláll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Icus75 2 recept

A kertemben termett nagy mennyiségű sütőtök felhasználásához kerestem/alkottam új recepteket. :)

Hozzávalók

Krém

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...