r
Nosalty Logó

Sütőtökös-diós édeskenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Sütőtökös-diós édeskenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

384
Kalória
5.7g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
39.6g
Víz
23g
Koleszterin
2.2g
Rost
31.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    263 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    1094 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10663 micro
  • β-crypt
    8751 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3068 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    874 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Kenjünk ki olajjal, és szórjunk be liszttel egy kenyérsütőformát, az aljára pedig tegyünk egy darabka sütőpapírt. A diót vágjuk durvára, és tegyük félre.
  3. A cukrot a tojással keverjük habosra elektromos habverővel, majd csurgassuk hozzá az olajat, és keverjük tovább. Adjuk hozzá a tökpürét és a joghurtot is.
  4. Szitáljuk bele a lisztet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát, a sót, és keverjük simára. A diót keverjük össze egy evőkanál liszttel, és adjuk a tésztához.
  5. Öntsük a masszát az előkészített sütőformába. Tegyünk a tetejére pár egész szem diót, és szórjuk meg barnacukorral az egészet.
  6. Előmelegített sütőben 55-60 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Eltart egy ideig, míg megsül, mivel a tésztának magas a nedvességtartalma. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd sütőpapír segítségével vegyük ki a formából.
  7. Jól becsomagolva, néhány napig szobahőmérsékleten tároljuk, majd tegyük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádni fogjátok ezt a szuper szaftos, gyors édeskenyeret! Egy jó adag sütőtökpürével (ami jelen esetben házi, de boltival is működik) és napraforgóolajjal készítettük, amitől napokig eláll, és persze le is fagyasztható. Ízlés szerint fűszerezhetjük, dúsíthatjuk magvakkal, étcsokoládé-darabokkal, vagy simán natúran is hagyhatjuk. Mindenesetre a végeredmény így is, úgy is kiemelkedő!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!