r
Nosalty Logó

Sütőtökös bucik

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nagyi szakács
Sütőtökös bucik
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

620
Kalória
16g
Fehérje
87.5g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
53.5g
Víz
69.8g
Koleszterin
5.1g
Rost
4.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6458.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    4181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3575 micro
  • β-crypt
    2925 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 3725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. Megsütjük és pürésítjük a tököt. Én olyankor készítem, ha amúgy is sütök tököt, és akkor másnap már ott a sült tök.
  2. 2 dl tejbe teszünk 4 dkg élesztőt, de nem futtatjuk fel. Ebben elkeverünk 1 tojást. Hozzátesszük a tököt, meg 1 dl tejfelt. Elkeverjük, és hozzáteszünk 60 dkg lisztet, 1 dkg sót és 1 evőkanál cukrot. Bedagasztjuk.
  3. Amikor már összeállt a tészta, akkor teszünk hozzá 1 dl olajat. Beledolgozzuk a tésztába, majd teszünk hozzá félmaréknyi, apróra összetört, pirított tökmagot. Kelni hagyjuk 45 percig, vagy amíg a duplájára nem nő.
  4. Kigombócozzuk, kb. 12 darab lesz belőle. Kigömbölyítjük a gombócokat, letakarjuk és pihentetjuk, kb. 15 percet.
  5. Ha barázdált tökformát szeretnénk, akkor 2-3 szál zsineget teszünk keresztben egymáson, közepére tesszük a gömbölyű tésztát, és megkötjük a tetején a szálakat. Csak lazán, mert keléskor úgyis belekel a zsinegbe. És így pihentetjük 15 percig.
  6. Lekenjük tojással, majd 200 fokon megsütjük kb. 20 perc alatt.
  7. Ha szeretnénk szárat, akkor csinálhatunk a tésztájából vékonyra kihengergetve és átbújtatva a felső részét, azt is megsütjük, vagy pedig dísztök szárát levágjuk, és azt szúrjuk bele. Sütés után természetesen a zsinórt levágjuk.
  8. A felső harmadát levágjuk, megkenjük kedvünk szerint, vajjal, mártással, majonézzel, és teszünk rá zöldségfasírtot vagy sima fasírtot, zöldségeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!