r
Nosalty Logó

Sütőporos-élesztős házi kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőporos-élesztős házi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4062 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11644.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2438 mg
  • Nátrium
    7296 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    793 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 4062 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk.
  2. Langyos tejben a cukrot elkeverjük, és belemorzsikáljuk az élesztőt. Hagyjuk kissé felfutni, addig a liszthez hozzáadjuk a sót és a sütőport, és összekeverjük.
  3. A liszt közepén kis gödröt ásunk, és beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet, meg az olajat.
  4. Kis vizet is loccsintunk bele, és elkezdjük gyúrni. Mindig kis "löttyökben" adagoljuk a vizet, és dolgozzuk össze a tésztát. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható állagú legyen, ne ragadjon a kezünkre.
  5. Gyúródeszkára szórjunk kevés lisztet, tűrjük fel a ruhánk ujját, és álljunk neki tésztát gyúrni. Ez fontos lépés, mert amellett, hogy aznap már nem kell tornáznunk, levegőbuborékokat juttatunk a tésztába, amitől a kelés után laza, könnyű állagú lesz a kenyér. 15 percnyi gyúrás elég szokott lenni.
  6. Pár percre gyújtsuk be a sütőt, hogy jó idő legyen bent, rakjunk be egy fél bögre vizet hátulra, aztán zárjuk is el.
  7. Rakjuk a tésztát egy tepsibe, formázzuk meg, kicsit vagdossuk meg a tetejét, és tegyük be kelni a kb. 40 fokos sütőbe a bögre mellé.
  8. Hagyjuk szépen megkelni, kb. a 2-3 szorosára fog dagadni. Ne nyitogassuk az ajtót, ilyenkor szeret egyedül lenni...
  9. Ha megkelt, gyújtsuk be a sütőt, és 180°-on süssük meg a kenyérkét.
  10. Ha kész, borítsuk ki a tepsiből, tegyük rácsra, hogy ne izzadjon maga alá, és gyönyörködjünk benne.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9903
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Ajánló

Akár zsírral, hagymával...  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs jobb a magunk által sütött kenyérnél. Már az illatába is bele lehet harapni, amikor sül. Sok féleképp kipróbáltam már a kenyérsütést, de ez a módszer lett a legfinomabb. Ráadásul napok múlva sem szárad ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...