Sütőben sült pácolt tengeri halfilé
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
521
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1564
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
146
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1142.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 271.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
521
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.1 g
Zsír
-
Összesen 99.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3426.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 2058 mg
-
Nátrium 982 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 815.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1564
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A fél citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az olajjal. Sóval, borssal, fűszerkeverékkel, köménnyel fűszerezzük, belekeverjük az összezúzott fokhagymát és az őrölt paprikát.
- A megmosott, darabolt halszeleteket enyhén megsózzuk (vigyázni kell vele, mert a fűszerkeverékben is van só), majd megforgatjuk őket a pácban (mindegyiket, mindenhol érje), és alufóliával lefedve 2-4 órán át érleljük a hűtőben. Az sem baj, ha előző este bepácoljuk.
- Ezután a halszeleteket jénai tálba -melyet bekentünk a pácból vett kevés olajjal- rendezzük (lehet bármilyen hőálló tál, tepsi, amelyben kényelmesen elfér) szépen egymás mellé, ráöntjük a páclevet, fóliával letakarjuk, és 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 30-45 percig puhára sütjük.
- Miután megpuhultak a halszeletek, levesszük a fóliát, és légkeveréssel még kb. 15-30 percig szép ropogósra pirítjuk, közben néhányszor meglocsolgatjuk a keletkező pecsenyelével. Közben a felesleges (halból kifőtt) lé távozik.
- Én hagymás, majonézes, tejfölös (ahogyan én készítem) burgonyasalátával tálaltam, de más körettel is lehet, kinek, mi tetszik hozzá.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X20X6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 36171
- Feltöltés dátuma: 2015. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Imádjuk a halat, de csakis a szálkamenteset... bevallom, inkább félkész, fagyasztott termékeket szoktam leginkább vásárolni... amikor ez készült, gondoltam egyet, elindultam halbeszerző körútra, viszont csak ilyet kaptam éppen... lesz, ami lesz alapon hazahoztam, s elkészítettem... nem bántam meg, finom lett... biztosan van ennél finomabb (mivel már étteremben ettünk), de nekünk ízlett...