r
Nosalty Logó

Sütés nélküli málnás joghurtkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sütés nélküli málnás joghurtkocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Összesen 3645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 3645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Elkészítés

kekszes alap

  1. A hozzávalókat késes aprítóban ledaráljuk "vizeshomok-állagúra".
  2. A kekszes alapot kivajazott, 16x16cm-es formába egyengetjük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni.

joghurtréteg

  1. A lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe 10 percre.
  2. A citrom levét kifacsarjuk, majd a felét a vízzel együtt melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat, és folyamatos kevergetés mellett feloldjuk őket.
  3. Egy nagy keverőtálba öntjük a joghurtot, a tejszínt és a citromlé másik felét. Hozzáadjuk a porcukrot és a feloldott zselatinos folyadékot. Csomómentesre keverjük.
  4. A kekszes alapra pakoljuk a málnaszemeket - a folyadék természetesen összekuszálja majd, de így a maguk rendezetlenségében egyenletesen fognak elhelyezkedni a krémben.
  5. A krémet a málnákra öntjük, az esetleg kibukkanó málnaszemeket pedig visszadugjuk, hogy elmerüljön. Párszor az asztalhoz csapkodjuk óvatosan, majd 4-6 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük és ráöntjük a málnaszószt is.

málnaréteg

  1. 20 deka málnát egy kis lábasban összeforralunk a kardamommal és a cukorral, majd botturmixszal átmegyünk rajta.
  2. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat, és feloldjuk, majd egy szitán áttörjük, hogy magtalan legyen.
  3. A málnaszószt a joghurtos rétegre öntjük, elegyengetjük, és egész málnaszemeket nyomkodunk bele. Legalább egy órát pihentetjük így is.
  • Tepsi mérete: 16x16
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 25316
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a kánikula, szóval ha lehet, igyekszünk elkerülni a sütőt. Épp ezért megalkottuk nektek ezt a sütésmentes málnás-joghurtos csodát, ami egyszerre hűsítő, frissítő és isteni finom. A kekszes alapba mandulát, a joghurtos krémbe citromlevet, a málnás rétegbe pedig kardamomot csempésztünk, így igazán különlegessé varázsolva ezt az amúgy egyszerű édességet. A titok azonban a görög joghurtban és a jó minőségű tejszínben rejlik, ettől lesz olyan a végeredmény, mintha egy kocka felhőt fogyasztanánk.

Hozzávalók

kekszes alap

joghurtréteg

málnaréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...