Sütés nélküli málnás joghurtkocka
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
kekszes alap
-
150 g digestive keksz
-
50 g mandulapehely
-
2 ek porcukor
joghurtréteg
-
10 db lapzselatin
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 dl víz
-
500 g görög joghurt
-
2 dl habtejszín
-
100 g porcukor
-
10 dkg málna
málnaréteg
-
20 dkg málna
-
1 tk kardamom
-
2 ek cukor
-
2 db lapzselatin
-
5 dkg málna
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
kekszes alap
-
13g digestive keksz61 kcal
-
25 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
8g vaj60 kcal
joghurtréteg
-
2g lapzselatin6 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g víz0 kcal
-
42g görög joghurt43 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g málna4 kcal
málnaréteg
-
17g málna9 kcal
-
0g kardamom1 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
4g málna2 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
kekszes alap
-
150g digestive keksz735 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
100g vaj717 kcal
joghurtréteg
-
20g lapzselatin70 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g víz0 kcal
-
500g görög joghurt515 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g málna52 kcal
málnaréteg
-
200g málna104 kcal
-
2g kardamom6 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
50g málna26 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
kekszes alap
-
9.1g digestive keksz45 kcal
-
18 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
joghurtréteg
-
1.2g lapzselatin4 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
6.1g víz0 kcal
-
30.3g görög joghurt31 kcal
-
12.1g habtejszín35 kcal
-
6.1g porcukor23 kcal
-
6.1g málna3 kcal
málnaréteg
-
12.1g málna6 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
3g málna2 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 243.2 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.2 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 33 mg
Víz
-
Összesen 582.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 1219 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 483 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Elkészítés
kekszes alap
- A hozzávalókat késes aprítóban ledaráljuk "vizeshomok-állagúra".
- A kekszes alapot kivajazott, 16x16cm-es formába egyengetjük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni.
joghurtréteg
- A lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe 10 percre.
- A citrom levét kifacsarjuk, majd a felét a vízzel együtt melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat, és folyamatos kevergetés mellett feloldjuk őket.
- Egy nagy keverőtálba öntjük a joghurtot, a tejszínt és a citromlé másik felét. Hozzáadjuk a porcukrot és a feloldott zselatinos folyadékot. Csomómentesre keverjük.
- A kekszes alapra pakoljuk a málnaszemeket - a folyadék természetesen összekuszálja majd, de így a maguk rendezetlenségében egyenletesen fognak elhelyezkedni a krémben.
- A krémet a málnákra öntjük, az esetleg kibukkanó málnaszemeket pedig visszadugjuk, hogy elmerüljön. Párszor az asztalhoz csapkodjuk óvatosan, majd 4-6 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük és ráöntjük a málnaszószt is.
málnaréteg
- 20 deka málnát egy kis lábasban összeforralunk a kardamommal és a cukorral, majd botturmixszal átmegyünk rajta.
- Hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat, és feloldjuk, majd egy szitán áttörjük, hogy magtalan legyen.
- A málnaszószt a joghurtos rétegre öntjük, elegyengetjük, és egész málnaszemeket nyomkodunk bele. Legalább egy órát pihentetjük így is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 75 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Tepsi mérete: 16x16
Itt a kánikula, szóval ha lehet, igyekszünk elkerülni a sütőt. Épp ezért megalkottuk nektek ezt a sütésmentes málnás-joghurtos csodát, ami egyszerre hűsítő, frissítő és isteni finom. A kekszes alapba mandulát, a joghurtos krémbe citromlevet, a málnás rétegbe pedig kardamomot csempésztünk, így igazán különlegessé varázsolva ezt az amúgy egyszerű édességet. A titok azonban a görög joghurtban és a jó minőségű tejszínben rejlik, ettől lesz olyan a végeredmény, mintha egy kocka felhőt fogyasztanánk.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!