Sütés nélküli gesztenyés krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ani13
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
Alap
-
83g kekszmorzsa349 kcal
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
6g rumaroma0 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
8g méz25 kcal
Töltelék és vaníliás krém
-
83g habtejszín243 kcal
-
167g tej93 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
95 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6 kcal
-
0g zselatinfix0 kcal
Összesen
1623
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
Alap
-
500g kekszmorzsa2095 kcal
-
750g gesztenyemassza1343 kcal
-
38g rumaroma0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
50g méz152 kcal
Töltelék és vaníliás krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
150g vaníliás pudingpor572 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Összesen
9748
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
Alap
-
12.8g kekszmorzsa53 kcal
-
19.1g gesztenyemassza34 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
6.4g margarin46 kcal
-
1.3g méz4 kcal
Töltelék és vaníliás krém
-
12.8g habtejszín37 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
3.8g vaníliás pudingpor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g zselatinfix0 kcal
Összesen
249
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 73.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.7 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 100.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
1623
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.9 g
Zsír
-
Összesen 441.5 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5378.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1665 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 914 mg
-
Nátrium 2606 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1264.2 g
-
Cukor 541 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 601 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3907 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 970 mg
-
Retinol - A vitamin: 3755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1825 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
Összesen
9748
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Alap
-
0.5 kg kekszmorzsa
-
75 dkg gesztenyemassza
-
38 ml rumaroma
-
4 ek cukor
-
25 dkg margarin
-
2 ek méz
Töltelék és vaníliás krém
-
500 ml habtejszín
-
1 l tej
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 ek vaníliaaroma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál zselatinfix
Elkészítés
Alap
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk: a gesztenyemasszából két kockával lereszelve tegyük bele. Egy tepsibe nyomkodjuk ezt a tésztát. A harmadik gesztenyekockát vékony szeletekre vágva a tésztamasszára tesszük.
Töltelék és vaníliás krém
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjék mennek a habverőgépbe, a cukor felével. 2 dl tejben elkeverjük a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a vaníliaaromát, és a vaníliás pudingot, vagy lisztet. A többi tejet (8 dl) feltesszük a tűzhelyre főni, a cukor másik felével, és a csipet sóval.
- Ha a tej jó meleg, öntünk egy kicsit a vaníliás krémhez belőle, hőkiegyenlítjük. Majd ezután a forró tejhez öntjük lassan és kézi habverővel jól elkeverjük. Ha besűrűsödött, a tojásfehérjét többszörre adjuk hozzá, dolgozzuk össze alaposan, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Ha nem forró, és kihűlt a tészta, a masszára öntjük, elegyengetjük.
- Ezután 500 ml habtejszínt felverünk, zselatinfixet tegyünk hozzá, hogy a hab stabil legyen. Ezt a tejszínhabot akkor tegyük rá, ha már a sárga krém teljesen kihűlt a tésztánkon.
- 2 órára hűtőbe tesszük. Majd ezután, kivesszük és szeletelhetjük. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1618
- Feltöltés dátuma: 2022. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Ani13
4 recept