Sültspárga-krémleves illatos krutonnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Krémleves
-
125g zöldspárga18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Illatos crouton
-
50g kenyér137 kcal
-
35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Spárga alaplé
-
125g zöldspárga18 kcal
-
3g só0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
375g víz0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
Összesen
368
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Krémleves
-
500g zöldspárga70 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Illatos crouton
-
200g kenyér548 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g lime héja0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Spárga alaplé
-
500g zöldspárga70 kcal
-
11g só0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
Összesen
1463
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Krémleves
-
11.8g zöldspárga2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4.7g burgonya3 kcal
-
23.5g zöldség alaplé2 kcal
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
Illatos crouton
-
4.7g kenyér13 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
Spárga alaplé
-
11.8g zöldspárga2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
35.3g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
34
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3082.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 2548 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 646.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 262 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1895 micro
Összesen
368
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12328.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 787 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 947 mg
-
Nátrium 10193 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2585.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 650 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1048 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 640 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 5469 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7581 micro
Összesen
1463
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
34
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Krémleves
-
500 g zöldspárga
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
2 közepes db burgonya
-
200 ml főzőtejszín
Illatos crouton
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
0.5 lime-ból nyert lime héja
-
0.5 csokor petrezselyem
Spárga alaplé
-
1 ek só
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1.5 l víz
-
1 kk fekete bors
Elkészítés
Krémleves
- A spárgát alaposan mossuk meg, majd törjük le a fás szárát.
- A felhevített serpenyőbe csurgassuk bele az olajat, majd tegyük bele a friss zöldspárgát. Sózzuk, borsozzuk meg, és folyamatos forgatás közben pirítsuk körbe a zöldséget nagyjából 5-10 perc alatt.
- Vegyük ki a sült spárgát, és miután kissé kihűlt vágjuk fel apró darabokra. A spárgák fejét tegyük félre tálaláshoz.
- Tegyük bele egy fazékba a sült spárgát, a kockákra vágott burgonyát, végül öntsük fel az alaplével.
- Főzzük puhára a zöldségeket nagyjából 15-20 perc alatt, majd adjuk hozzá a tejszínt.
- Turmixoljuk le a levest, és főzzük ki pár perc alatt a tejszínt.
- Tálaljuk az illatos croutonokkal és a kimentett spárgával.
Illatos crouton
- A felhevített serpenyőbe csurgassuk bele az olajat, majd szórjuk bele a kockákra vágott kenyeret. Sózzuk, borsozzuk meg, és folyamatos kavargatás közben pirítsuk meg aranybarnára.
- Amikor elkészült, húzzuk félre, és szórjuk meg friss petrezselyemmel, reszeljük rá a lime héját, és alaposan forgassuk össze.
Spárga alaplé
- A maradékmentés jegyében a spárga fás végeit használjuk fel nyugodtan, mivel alaplének tökéletes lesz.
- Tegyük bele hideg vízbe, amihez mehet a többi zöldség is. Adjuk hozzá a sót, és a borsot is, majd főzzük nagyjából 1 órán át.
- Szűrjük le az alaplevet, majd adjuk hozzá a krémleveshez.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 669
- Feltöltés dátuma: 2022. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
78 recept
A tavasz beköszöntével eljött újra az egyik kedvenc zöldségünknek a szezonja. A spárga könnyen és gyorsan elkészíthető, amit sütve, főzve illetve frissen is érdemes minél többet fogyasztani. Ez a tavaszi leves ezeknek a kombinációja, mivel a spárgát szépen körbepirítottuk, mielőtt krémlevessé főztük volna.