r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsolt1976
Sültpaprika-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2679 micro
  • β-crypt
    804 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 201 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    649 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    8036 micro
  • β-crypt
    2411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát sütőben kb. 30 percig, nem túl magas hőmérsékleten (160 fok) megsütjük. Nem baj, ha néhol a bőre kicsit fekete lesz.
  2. Miután kicsit kihűlt, lehúzzuk a paprika bőrét, csak a paprika húsát használjuk fel. Lehetőség szerint minden magot távolítsunk el.
  3. A hagymát (lehet lila is) és a fokhagymát apróra összevágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. A paprika húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk. Balzsamecettel és a fűszerekkel kicsit átfuttatjuk.
  4. Zöldség alaplével felengedjük. 1 közepes burgonyát szoktam bele tenni, kicsit sűrítési céllal (de elhagyható). Összeforraljuk, ha a krumpli már puha, akkor botmixerrel turmixoljuk.
  5. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, utóízesítjük. Ha valaki pikánsabban szereti, akkor kevés chilivel az édes, sós és savanykás ízek mellé a csípősséget is hozzá lehet adni. Pici petrezselyemmel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3547
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 13.

Ajánló

A téli, gyakran szürke napokon ez az üde színeket és pikáns ízeket adó leves hangulatilag is kellemes választás lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsolt1976 8 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...