Sültpaprika-krémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsolt1976
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g kápia paprika43 kcal
-
6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
201
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
600g kápia paprika128 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
605
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
48g kápia paprika10 kcal
-
2.2g salottahagyma1 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
8g burgonya5 kcal
-
24g zöldség alaplé2 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
16g főzőtejszín21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
Összesen
48
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 233.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2679 micro
-
β-crypt 804 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
201
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1900 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 1111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 699.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 966 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 649 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 8036 micro
-
β-crypt 2411 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
605
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 643 micro
-
β-crypt 193 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db kápia paprika
-
1 közepes fej salottahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db burgonya
-
3 dl zöldség alaplé
-
3 teáskanál balzsamecet
-
200 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- A kápia paprikát sütőben kb. 30 percig, nem túl magas hőmérsékleten (160 fok) megsütjük. Nem baj, ha néhol a bőre kicsit fekete lesz.
- Miután kicsit kihűlt, lehúzzuk a paprika bőrét, csak a paprika húsát használjuk fel. Lehetőség szerint minden magot távolítsunk el.
- A hagymát (lehet lila is) és a fokhagymát apróra összevágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. A paprika húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk. Balzsamecettel és a fűszerekkel kicsit átfuttatjuk.
- Zöldség alaplével felengedjük. 1 közepes burgonyát szoktam bele tenni, kicsit sűrítési céllal (de elhagyható). Összeforraljuk, ha a krumpli már puha, akkor botmixerrel turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, utóízesítjük. Ha valaki pikánsabban szereti, akkor kevés chilivel az édes, sós és savanykás ízek mellé a csípősséget is hozzá lehet adni. Pici petrezselyemmel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3547
- Feltöltés dátuma: 2020. november 13.
Ajánló
A téli, gyakran szürke napokon ez az üde színeket és pikáns ízeket adó leves hangulatilag is kellemes választás lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsolt1976
8 recept