r
Nosalty Logó

Sült zöldség és krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csaba Magdi
Sült zöldség és krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1872 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 624 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2153 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17855 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 1872 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    348 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk és előfőzzük.
  2. A répákat kettévágjuk, és 10 percig főzzük, a céklát 4-be vágjuk, és külön 25 percig vízben főzzük. Majd a félbevágott kumplikat is 15 percig.
  3. Két kicsi tepsit fogunk használni. Átmelegítjük őket.
  4. A krumplis tepsibe rakjuk a vajat, amely gyorsan elolvad. Rádobjuk a krumplit. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. 30 percig sütjük. Kivesszük, és krumplinyomóval kissé kilapítjuk egyenként óvatosan. Csak laposabb legyen, de ne törjön. Így nagyobb felületen lesz finom kéreg majd.
  6. 1-2 ek olívát, sót, színes borsot, az összevágott rozmaringot, fokhagymát, bármilyen zöldfűszert összekeverünk.
  7. Rákanalazzuk a félig kész krumplinkra, és további 30 percig sütjük.
  8. Most a lecsöpögtetett zöldségeket is az előzőekben leírt keverékkel: só,bors, olíva ,rozmaring, fokhagyma + balzsamecetben átforgatjuk.
  9. Berakjuk a másik tepsibe vagy kis jénaiba.
  10. Addig sütjük, míg szép színük nem lesz. Kb. 40 percig.
  11. Csak a zöldségre teszünk a végefelé mézet, és még pár percig tovább sütjük.
  12. A képen látható hagymát én a paradicsom levesből csempésztem át a sült zöldséghez, de finom lett.
  13. Végül bármilyen sült hús mellé kiváló ez a köret.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16275
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

Jamie Oliver receptje alapján. Ott 3 különböző tepsis krumplit csinált... Olívásat, vajasat, kacsazsírosat. Ez egy ünnepi köret, tehát ne sajnáljuk a ráfordított időt. Megéri! Én hús nélkül ettem, és nem bírtam abbahagyni. A youtubon megtalálható az eredeti recept, ha valaki kíváncsi rá. Alig várom, hogy a gyerekek is hamarosan megkostólják. Újból elkészítem! Sokféle zöldséggel, pl. édeskömény, fehérrépa, stb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...