Sült zöldség és krumpli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csaba Magdi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
624
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1872
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
88
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1389.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 424.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5952 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
624
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 91.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4168.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 788 mg
-
Nátrium 2615 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.8 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1274.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2153 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17855 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
1872
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 348 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
2 közepes db cékla
-
1 kg burgonya
-
1.5 ek méz
-
1 ek balzsamecet
-
5 dkg vaj
-
6 ek olívaolaj
-
0.5 ek só
-
négyszínű bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk és előfőzzük.
- A répákat kettévágjuk, és 10 percig főzzük, a céklát 4-be vágjuk, és külön 25 percig vízben főzzük. Majd a félbevágott kumplikat is 15 percig.
- Két kicsi tepsit fogunk használni. Átmelegítjük őket.
- A krumplis tepsibe rakjuk a vajat, amely gyorsan elolvad. Rádobjuk a krumplit. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- 30 percig sütjük. Kivesszük, és krumplinyomóval kissé kilapítjuk egyenként óvatosan. Csak laposabb legyen, de ne törjön. Így nagyobb felületen lesz finom kéreg majd.
- 1-2 ek olívát, sót, színes borsot, az összevágott rozmaringot, fokhagymát, bármilyen zöldfűszert összekeverünk.
- Rákanalazzuk a félig kész krumplinkra, és további 30 percig sütjük.
- Most a lecsöpögtetett zöldségeket is az előzőekben leírt keverékkel: só,bors, olíva ,rozmaring, fokhagyma + balzsamecetben átforgatjuk.
- Berakjuk a másik tepsibe vagy kis jénaiba.
- Addig sütjük, míg szép színük nem lesz. Kb. 40 percig.
- Csak a zöldségre teszünk a végefelé mézet, és még pár percig tovább sütjük.
- A képen látható hagymát én a paradicsom levesből csempésztem át a sült zöldséghez, de finom lett.
- Végül bármilyen sült hús mellé kiváló ez a köret.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16275
- Feltöltés dátuma: 2013. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csaba Magdi
50 recept
Jamie Oliver receptje alapján. Ott 3 különböző tepsis krumplit csinált... Olívásat, vajasat, kacsazsírosat. Ez egy ünnepi köret, tehát ne sajnáljuk a ráfordított időt. Megéri! Én hús nélkül ettem, és nem bírtam abbahagyni. A youtubon megtalálható az eredeti recept, ha valaki kíváncsi rá. Alig várom, hogy a gyerekek is hamarosan megkostólják. Újból elkészítem! Sokféle zöldséggel, pl. édeskömény, fehérrépa, stb.