Sült vajhalfilé fehérboros lencsével
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A halhoz
-
200g hal115 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A lencsés raguhoz
-
45g lencse158 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
75g paradicsomszósz18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
23 kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A halhoz
-
800g hal461 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A lencsés raguhoz
-
180g lencse634 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
300g paradicsomszósz72 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
93 kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A halhoz
-
46.8g hal27 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A lencsés raguhoz
-
10.5g lencse37 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
11.7g fehérbor10 kcal
-
17.6g paradicsomszósz4 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.1g szárított paradicsom5 kcal
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1643.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 237 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1732 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 14553 micro
-
Lut-zea 192 micro
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.8 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6573.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 4110 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 948.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 595 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1053 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6929 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 58210 micro
-
Lut-zea 767 micro
- 11% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3407 micro
-
Lut-zea 45 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A halhoz
- Az előző nap beáztatott lencsét leszűrjük.
- 1 ek vajon lepirítjuk a hagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a lencsét. Felengedjük a fehérborral és a paradicsomszósszal.
- Sóval és kakukkfűvel ízesítjük, majd fedő alatt kis lángon készre pároljuk. (Kb. 30 perc alatt puhul meg a lencse, gyakran keverjük meg!)
- A vajhalat kb. 4 egyforma nagyságú szeletre vágjuk, sózzuk, majd a felmelegített olívaolajon körbesütjük a szeleteket úgy, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.
- Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírt terítünk egy tepsibe, átemeljük rá a halszeleteket és 5 percig a sütőben továbbsütjük.
- A lencsés ragura tálaljuk a halat, aszalt paradicsomcsíkokkal és bazsalikommal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5579
- Feltöltés dátuma: 2012. október 08.
Ajánló
Megjegyzés: Fontos tudnivalók a vajhalról: A vajhal természetes táplálékában megtalálható egy gempylotoxin nevű anyag, amit a hal nem tud megemészteni, ezért nyersen, vagy nem megfelelően átsütve, illetve 17 dkg-nál nagyobb mennyiségben történő fogyasztása egyéneneként változóan enyhe vagy erős hasmenést eredményezhet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nálunk a bor csak főzéshez fogy, így mikor megbontok egy üveget, gyorsan ilyen típusú receptek után kell néznem, hogy a maradékot is fel tudjam használni. Ez a halas étel (Ruprecht László receptje), pont kapóra jött, rég szerettem volna vajhalfilét készíteni, de eddig nem találtam meg hozzá az igazán kedvemre való receptet. A köret igazán különleges: a fehérbornak és paradicsomszósznak köszönhetően a nem túl vonzó lencse zamatos, finom raguvá alakul!