r
Nosalty Logó

Sült vajhalfilé fehérboros lencsével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Sült vajhalfilé fehérboros lencsével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A halhoz

A lencsés raguhoz

Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A halhoz

A lencsés raguhoz

Összesen 1947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A halhoz

A lencsés raguhoz

Összesen 114 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    14553 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6573.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    4110 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1053 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6929 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    58210 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 1947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3407 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A lencsés raguhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Az előző nap beáztatott lencsét leszűrjük.
  2. 1 ek vajon lepirítjuk a hagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a lencsét. Felengedjük a fehérborral és a paradicsomszósszal.
  3. Sóval és kakukkfűvel ízesítjük, majd fedő alatt kis lángon készre pároljuk. (Kb. 30 perc alatt puhul meg a lencse, gyakran keverjük meg!)
  4. A vajhalat kb. 4 egyforma nagyságú szeletre vágjuk, sózzuk, majd a felmelegített olívaolajon körbesütjük a szeleteket úgy, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírt terítünk egy tepsibe, átemeljük rá a halszeleteket és 5 percig a sütőben továbbsütjük.
  6. A lencsés ragura tálaljuk a halat, aszalt paradicsomcsíkokkal és bazsalikommal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5579
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Ajánló

Megjegyzés: Fontos tudnivalók a vajhalról: A vajhal természetes táplálékában megtalálható egy gempylotoxin nevű anyag, amit a hal nem tud megemészteni, ezért nyersen, vagy nem megfelelően átsütve, illetve 17 dkg-nál nagyobb mennyiségben történő fogyasztása egyéneneként változóan enyhe vagy erős hasmenést eredményezhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a bor csak főzéshez fogy, így mikor megbontok egy üveget, gyorsan ilyen típusú receptek után kell néznem, hogy a maradékot is fel tudjam használni. Ez a halas étel (Ruprecht László receptje), pont kapóra jött, rég szerettem volna vajhalfilét készíteni, de eddig nem találtam meg hozzá az igazán kedvemre való receptet. A köret igazán különleges: a fehérbornak és paradicsomszósznak köszönhetően a nem túl vonzó lencse zamatos, finom raguvá alakul!

Hozzávalók

A halhoz

A lencsés raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...