r
Nosalty Logó

Sült töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sült töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1326 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6188 micro
  • β-crypt
    1853 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1326 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk.
  2. Egy tepsibe (a mérete nem számít) alufóliát teszünk, úgy, hogy dupla akkorát tépünk, mint ami a tepsi alját befedi.
  3. Ráfektetjük a paprikákat, és meghintjük 1-1 csipet nagyszemű sóval, majd ráhajtjuk az alufóliát.
  4. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 10 percig sütjük (éppen csak amíg elkezd megereszkedni).
  5. Addig elkészítjük a húsmasszát: egy tálban összekeverjük a darált húst a nagyon apróra vágott hagymával, belepréseljük a fokhagymát, belereszeljük a sajtot, és hozzászórjuk a fűszereket.
  6. A paprikát kivesszük a sütőből, kicsit megemeljük, hogy kicsorogjon a leve és a felesleges sótartalom.
  7. Igazságosan elosztjuk benne a masszát, és visszatakarjuk az alufóliával.
  8. Visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  9. Kikapjuk a paprikákat a sütőből, megszórjuk a forgácsolt parmezánnal, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon a sajt.
  10. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23266
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 14.

Ajánló

Szerintem magában is nagyon finom, de akinek hiányzik hozzá a szénhidrát, annak a friss baguettet ajánlom mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz barátnőm minden alkalommal kitér a hitéből, ahányszor nyersen eszem a paprikát. A sokadik szemforgatás után meguntam a dolgot, és kértem alternatívát az itt hihetetlen nagy mennyiségben és otthoni árakhoz képest szinte ingyen beszerezhető kaliforniai és kápia paprika felhasználására. Kaptam párat, de a nagy részük nyáron lesz az igazi. Ez a paprika viszont így télen is elkészíthető, és roppant finom! (De a paprikát azért továbbra is rágcsálom nyersen is.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...