r
Nosalty Logó

Sült töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
klaukara
Sült töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    2167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9764 micro
  • Lut-zea
    1790 micro
Összesen 1222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    845 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    4333 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    19528 micro
  • Lut-zea
    3580 micro
Összesen 2444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott, és egy nem hámozott csík legyen hosszában), a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hosszában és teljes mélységében), és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.
  2. A darált húst egy mélyebb serpenyőben olaj nélkül a vöröshagymával fehéredésig pirítjuk, majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel és szegfűborssal.
  3. Egy kanál sűrített paradicsommal színt adunk neki, a vége felé beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és zsírjára sütjük.
  4. A padlizsánokat amennyire tudjuk kinyomkodjuk, és bő forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész, ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük (egyben, nem vágjuk fel).
  5. Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat, és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval (ne tegyünk bele túl sok ragut-két kanál egymással szembe fordított hátsó részével óvatosan nyissuk szét a padlizsánokba vágott mélyedéseket, így könnyebben meg tudjuk őket tölteni).
  6. Ezután mindegyik töltelékébe egy-egy gerezd fokhagymát teszünk, majd a tetejükre egy-egy szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük.
  7. 2 ek paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel (hogy laza, szósz állagú legyen), és a padlizsánok alá öntjük. Sütőben készre sütjük.
  8. Sima joghurttal, vagy joghurtos, sós, fokhagymás, szárított mentás, reszelt kígyóuborkával (török cacik) kínáljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 13565
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Ajánló

Alternatív variációként a padlizsánt és a paprikát olaj helyett sütőben vagy grillen is megsüthetjük. Ne feledjünk el pici olajat önteni rájuk, sózzuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Egy újabb török "klasszikus". Az előkészület kicsit hosszadalmas, de a végeredmény kárpótol érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...