Sült töltött padlizsán
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
klaukara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
21 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1222
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1600g padlizsán380 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
216g hegyes erős paprika48 kcal
-
41 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2444
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
58.5g padlizsán14 kcal
-
9.1g darált marhahús13 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
7.3g paradicsom1 kcal
-
3.7g zöldpaprika1 kcal
-
7.9g hegyes erős paprika2 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
6.2g napraforgó olaj55 kcal
Összesen
91
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1118.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1083.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 423 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 2167 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9764 micro
-
Lut-zea 1790 micro
Összesen
1222
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 79.4 g
Zsír
-
Összesen 188.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2237.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1121 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 2167.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 353 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 845 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 4333 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 19528 micro
-
Lut-zea 3580 micro
Összesen
2444
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 715 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
4 db padlizsán
-
25 dkg darált marhahús
-
2 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott, és egy nem hámozott csík legyen hosszában), a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hosszában és teljes mélységében), és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.
- A darált húst egy mélyebb serpenyőben olaj nélkül a vöröshagymával fehéredésig pirítjuk, majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel és szegfűborssal.
- Egy kanál sűrített paradicsommal színt adunk neki, a vége felé beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és zsírjára sütjük.
- A padlizsánokat amennyire tudjuk kinyomkodjuk, és bő forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész, ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük (egyben, nem vágjuk fel).
- Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat, és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval (ne tegyünk bele túl sok ragut-két kanál egymással szembe fordított hátsó részével óvatosan nyissuk szét a padlizsánokba vágott mélyedéseket, így könnyebben meg tudjuk őket tölteni).
- Ezután mindegyik töltelékébe egy-egy gerezd fokhagymát teszünk, majd a tetejükre egy-egy szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük.
- 2 ek paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel (hogy laza, szósz állagú legyen), és a padlizsánok alá öntjük. Sütőben készre sütjük.
- Sima joghurttal, vagy joghurtos, sós, fokhagymás, szárított mentás, reszelt kígyóuborkával (török cacik) kínáljuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13624
- Feltöltés dátuma: 2012. február 05.
Ajánló
Alternatív variációként a padlizsánt és a paprikát olaj helyett sütőben vagy grillen is megsüthetjük. Ne feledjünk el pici olajat önteni rájuk, sózzuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
klaukara
27 recept
Egy újabb török "klasszikus". Az előkészület kicsit hosszadalmas, de a végeredmény kárpótol érte.