Sült tészta witch konyhájából
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
63g darált marhahús89 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
50g joghurt31 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
5g vaj36 kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g darált marhahús355 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
200g joghurt122 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
20g vaj143 kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
7.4g joghurt5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
37g darált marhahús53 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
29.6g joghurt18 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g vaj21 kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 114.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1792.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 899 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 459.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 dl joghurt
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
A tálaláshoz
-
2 dl joghurt
-
1 csipet só
-
petrezselyem ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
A tepsi kikenéséhez
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarjuk, hagyjuk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
- A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal, cayennel, és rakhatunk bele még finomra vágott petrezselymet is, de ez elhagyható.
- A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pizzavágóval 3,5 cm csíkokra felvágjuk, majd 5 cm darabokat vágunk belőle.
- A töltelékből fél teáskanálnyit rakunk mindegyik tésztadarab közepére, a két sarkát megvizezzük az ujjunkkal, és összefogjuk a két szemben lévőt, hogy a képen látható kenu alakot kapjuk. Ha a hús kicsit kipúposodik belőle, az nem baj, de le lehet nyomkodni a megvizezett ujjunkkal (így nem ragad rá a töltelék).
- Egy tepsit kivajazunk, és ahogy készülnek a kis kenuk, 8-10 darabonként már rakjuk is a tepsibe. Jó szorosan egymás mellé, de azért az alakját tartsa meg a tészta.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul.
- A tálalás többféleképpen történhet:
- Ízles szerinti adagot egy leveses tányérba rakunk, és forró húslevest merünk rá. A joghurtot sóval meg a fokhagymával elkeverjük, és ebből is rakunk rá. Petrezselyemmel meg chilipehellyel megszórjuk.
- A megsült tésztát csak a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
- Paradicsom alapú lével, amihez 2 ek vajat megolvasztunk, 4 ek sűrített paradicsomot elkeverünk 6 dl vízzel, felforraljuk, és 20 percig főzzük kis lángon, majd úgy tálaljuk, mint a húslevesest (az 1. pontban leírtak szerint)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x23x3
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3002
- Feltöltés dátuma: 2012. május 28.
Ajánló
A recept roppant egyszerű, DE nagyon időigényes. Az eredeti recept 1 kg lisztből készül, és azt a tanácsot adja a tulajdonosa, hogy egyedül ne álljunk neki. Legalább egy-két barátnőt hívjunk meg segítségül. Igazi nagymama hangulatú recept, ha többen készítjük, mert Ők is úgy álltak/állnak neki nagyobb munkáknak. Milyen jókat lehet közben pletykálkodni! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az interneten nézelődve láttam meg ezt a tésztát, ott sorakoztak egy gyúródeszkán. Amikor rákattintottam, a következő képen levesben úszkáltak. Nem tudtam elképzelni, hogy marad a tészta egyben, kifőzés után, ha nincs teljesen lezárva a töltelék. Erre a receptet nézem, azt mondja, hogy meg kell SÜTNI ???? Micsoda, kifőzni nem kell, csak sütni? Hát ebből meg mi lesz? De a legnagyobb sokk csak ezután jött: a tésztába nem kell TOJÁS!!!!!! Mi fogja összetartani, te jó ég? Vagy csak én vagyok ilyen tudatlan? Ti hallottatok már ilyenről, tojás nélküli, vajban-sütőben sült, hússal töltött tészta?