r
Nosalty Logó

Sült tészta witch konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sült tészta witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1041 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarjuk, hagyjuk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal, cayennel, és rakhatunk bele még finomra vágott petrezselymet is, de ez elhagyható.
  3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pizzavágóval 3,5 cm csíkokra felvágjuk, majd 5 cm darabokat vágunk belőle.
  4. A töltelékből fél teáskanálnyit rakunk mindegyik tésztadarab közepére, a két sarkát megvizezzük az ujjunkkal, és összefogjuk a két szemben lévőt, hogy a képen látható kenu alakot kapjuk. Ha a hús kicsit kipúposodik belőle, az nem baj, de le lehet nyomkodni a megvizezett ujjunkkal (így nem ragad rá a töltelék).
  5. Egy tepsit kivajazunk, és ahogy készülnek a kis kenuk, 8-10 darabonként már rakjuk is a tepsibe. Jó szorosan egymás mellé, de azért az alakját tartsa meg a tészta.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul.
  7. A tálalás többféleképpen történhet:
  8. Ízles szerinti adagot egy leveses tányérba rakunk, és forró húslevest merünk rá. A joghurtot sóval meg a fokhagymával elkeverjük, és ebből is rakunk rá. Petrezselyemmel meg chilipehellyel megszórjuk.
  9. A megsült tésztát csak a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
  10. Paradicsom alapú lével, amihez 2 ek vajat megolvasztunk, 4 ek sűrített paradicsomot elkeverünk 6 dl vízzel, felforraljuk, és 20 percig főzzük kis lángon, majd úgy tálaljuk, mint a húslevesest (az 1. pontban leírtak szerint)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3001
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Ajánló

A recept roppant egyszerű, DE nagyon időigényes. Az eredeti recept 1 kg lisztből készül, és azt a tanácsot adja a tulajdonosa, hogy egyedül ne álljunk neki. Legalább egy-két barátnőt hívjunk meg segítségül. Igazi nagymama hangulatú recept, ha többen készítjük, mert Ők is úgy álltak/állnak neki nagyobb munkáknak. Milyen jókat lehet közben pletykálkodni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten nézelődve láttam meg ezt a tésztát, ott sorakoztak egy gyúródeszkán. Amikor rákattintottam, a következő képen levesben úszkáltak. Nem tudtam elképzelni, hogy marad a tészta egyben, kifőzés után, ha nincs teljesen lezárva a töltelék. Erre a receptet nézem, azt mondja, hogy meg kell SÜTNI ???? Micsoda, kifőzni nem kell, csak sütni? Hát ebből meg mi lesz? De a legnagyobb sokk csak ezután jött: a tésztába nem kell TOJÁS!!!!!! Mi fogja összetartani, te jó ég? Vagy csak én vagyok ilyen tudatlan? Ti hallottatok már ilyenről, tojás nélküli, vajban-sütőben sült, hússal töltött tészta?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...