Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ancsi :)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Sült tarja
-
200g sertéstarja372 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g császárszalonna79 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Zöldség
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Sült tarja
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
80g császárszalonna314 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
Zöldség
Összesen
2605
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Sült tarja
-
40.6g sertéstarja75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.1g császárszalonna16 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
1.5g sertészsír14 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Zöldség
Összesen
132
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1104.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 355.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 801 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2051 micro
Összesen
651
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.1 g
Zsír
-
Összesen 183.3 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4416.9 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2092 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1422.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 493 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 366 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 857 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 778 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 3202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8206 micro
Összesen
2605
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 416 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Sült tarja
-
80 dkg sertéstarja
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
80 g császárszalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
0.5 dl víz
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
4 szál petrezselyem
Zöldség
Elkészítés
Sült tarja
- Kb. másfél centis szeletekre vágjuk a tarját, a széleit beirdaljuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a húsunk. Sózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítővel fűszerezzük a tarjákat.
- A szalonnát és a hagymát cikkekre vágjuk, zsiradékon dinsztelni kezdjük kb. 4-5 percig. Mikor az olajunk felforrósodott, rádobjuk a húst, és 2-2 perig pirítjuk mindkét oldalát. (Amíg egy kis kérge nem lesz.)
- Majd kb. egy fél deci vegetás vízzel felöntjük, addig, amíg el nem lepi. Ilyenkor tesszük bele a pirospaprikát és a köménymagot, majd fedő alatt puhára pároljuk kb. 15-20 perc alatt. Néha megfordítjuk a húsokat. A lábasban a szalonnát és a hagymát próbáljuk úgy elhelyezni, hogy a hús felett legyen, hogy még véletlenül se égjen oda.
- Villával ellenőrizzük a hús puhaságát, ha megfelelőnek találjuk, akkor fedő nélkül magas lángon pirítani kezdjük, addig, míg kevés szaftja marad csak. A húst is hagyjuk egy picit, hogy néhol odakapjon.
- A húst egy kis szafttal és a feltéttel a tetején tálaljuk.
Zöldség
- Közben a kelbimbót és zöldbabot párolni kezdjük, kevés vajat és sót teszünk rá. (Néha szoktam használni valamilyen zöld fűszert, esetleg gyömbért vagy citromos fűszerkeveréket.)
- A párolt zöldségre még egy kis vajat tehetünk, hogy krémesebb legyen. Friss petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt. Jó étvágyat kívánok! :)
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 33794
- Feltöltés dátuma: 2015. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ancsi :)
22 recept
Én a sült tarját mindig egy kicsit szaftosabbra készítem, mert nem szeretem, ha kiszárad a hús... Ezért ajánlok ebben a receptben is feltétnek egy kis pirított hagymás szalonnát, hogy a hús felmelegítés után se legyen száraz :)