r
Nosalty Logó

Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ancsi :)
Sült tarja zöldbabbal és kelbimbóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült tarja

Zöldség

651
Kalória
42.8g
Fehérje
18.1g
Szénhidrátok
45.8g
Zsír
355.6g
Víz
159.4g
Koleszterin
6.5g
Rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült tarja

Zöldség

Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült tarja

Zöldség

Összesen 2605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült tarja

Zöldség

Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 651 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2092 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8206 micro
Összesen 2605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Sült tarja

  1. Kb. másfél centis szeletekre vágjuk a tarját, a széleit beirdaljuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a húsunk. Sózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítővel fűszerezzük a tarjákat.
  2. A szalonnát és a hagymát cikkekre vágjuk, zsiradékon dinsztelni kezdjük kb. 4-5 percig. Mikor az olajunk felforrósodott, rádobjuk a húst, és 2-2 perig pirítjuk mindkét oldalát. (Amíg egy kis kérge nem lesz.)
  3. Majd kb. egy fél deci vegetás vízzel felöntjük, addig, amíg el nem lepi. Ilyenkor tesszük bele a pirospaprikát és a köménymagot, majd fedő alatt puhára pároljuk kb. 15-20 perc alatt. Néha megfordítjuk a húsokat. A lábasban a szalonnát és a hagymát próbáljuk úgy elhelyezni, hogy a hús felett legyen, hogy még véletlenül se égjen oda.
  4. Villával ellenőrizzük a hús puhaságát, ha megfelelőnek találjuk, akkor fedő nélkül magas lángon pirítani kezdjük, addig, míg kevés szaftja marad csak. A húst is hagyjuk egy picit, hogy néhol odakapjon.
  5. A húst egy kis szafttal és a feltéttel a tetején tálaljuk.

Zöldség

  1. Közben a kelbimbót és zöldbabot párolni kezdjük, kevés vajat és sót teszünk rá. (Néha szoktam használni valamilyen zöld fűszert, esetleg gyömbért vagy citromos fűszerkeveréket.)
  2. A párolt zöldségre még egy kis vajat tehetünk, hogy krémesebb legyen. Friss petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt. Jó étvágyat kívánok! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Én a sült tarját mindig egy kicsit szaftosabbra készítem, mert nem szeretem, ha kiszárad a hús... Ezért ajánlok ebben a receptben is feltétnek egy kis pirított hagymás szalonnát, hogy a hús felmelegítés után se legyen száraz :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!