r
Nosalty Logó

Sült sonkás tészta helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sült sonkás tészta helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1027 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.5 g

Zsír

  • Összesen
    241 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11366 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    7382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 4108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a tésztát és a tojást.
  2. Vágjuk kockára a sonkát, megpucoljuk a főtt tojást.
  3. Egy mélyebb tepsibe tesszük a főtt, leszűrt tésztát, hozzáadjuk felvágott tojást, a kockára vágott sonkát, sózzuk. A tejfölt keverjük össze sóval, borssal, köménymaggal és majoránnával, majd adjuk a tésztához, keverjük össze, és elsimítjuk. Tetejére vágjuk a vajat.
  4. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  5. Kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, ezt már csak ráolvasztjuk a tésztára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6985
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Mint minden háziasszony, én is törtem a fejem a mai ebéden. Benéztem a hűtőbe, és elkezdtem kiszedni, hogy mi is lappang benne. Egy nagy tejföl, szalámi, füstölt sonkából egy jókora darab, kolbász, szalámi, egy darab sajt és főtt tojás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...