r
Nosalty Logó

Sült ponty ahogy helena készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Sült ponty ahogy helena készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6881.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2964 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2455 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 1/2 liter tejbe tegyünk az 1 ek sót, kevergessük míg elolvad, és helyezzük bele a halszeleteket.Legalább 4-5 óráig,de legjobb, ha másnapig a hűtőben tároljuk.
  2. A liszthez adjuk a pirospaprikát, borsot, őrölt köménymagot, majorannát, és keverjük össze.
  3. Beleforgatjuk a lecsurgatott halszeleteket, és forró olajban megsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 111 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28675
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A halat vagy túlsóztam, vagy pedig sótlan volt. Édesanyám istenien tudta elkészíteni a halat, igaz, nemcsak azt. Neki mindig finom, ízes volt, nem sós, nem sótlan, éppen olyan, amilyennek lennie kell. Tőle hallottam, hogy sós tejben hagyjam legalább 4-5 óráig, de legjobb, ha egész éjjelre benne van. Este beáztatom és másnap reggel csak kiveszem belőle, leöblítem vízzel a halszeleteket és azután forgatom a fűszeres lisztbe. Ahány fél liter tej, annyi evőkanál sót tegyünk bele. A halak merüljenek el a tejben, mert csak így járja át a só.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...