Sült pisztráng tejfölös dió-torma mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
551
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2205
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 768.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 217.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
551
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.7 g
Zsír
-
Összesen 154.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3075.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1763 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 869.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 38 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 744 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
2205
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt bekapcsoljuk 240 fokra.
- A krumplikat meghámozzuk, felkarikázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal és egy tepsibe tesszük. Célszerű a tepsiben összekeverni az olajjal, hogy jusson mindenhova és elrendezgetni, hogy szép pirult darabjaink legyenek. Alsó rácson sütve 20-30 perc alatt kész.
- A pikkelymentesített és belsőség hiányos pisztrángokat beirdaljuk, bedörzsöljük olívaolajjal, sóval, borssal és a pocakjába citromszeleteket, illetve kakukkfű ágacskákat teszünk. Felső rácson 12-15 percig sütjük (bár én eggyel lejjebb tettem, és jól tettem). Akkor lesz tökéletes, ha a bőre lecsúszik a húsról. Nagyon fontos a halnál, hogy lágy maradjon a húsa, szerintem ez az egyetlen macera lehet vele. Célszerű a krumplit és a halat összehangolva sütni.
- A mártáshoz az összetevőket egy kis tálban összekeverjük: torma, tejföl, dió (én ledaráltam), bors, citromlé. Itt lehet variálgatni, ki hogy szereti, intenzívebben a tormát, vagy pikánsabbá tenni a citromlével.
- A megsült pisztrángot és krumplit a mártással együtt tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17666
- Feltöltés dátuma: 2009. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A story, hogy halmániás vagyok. Leginkább én... nagy szívfájdalom és ritka csemege is emiatt. Nem vagyok híve a túlbonyolított recepteknek, persze néha azért belebotlom és nem bánom meg. Nah, ez egy igen gyorsan elkészíthető asztalra való étek, emellett mennyei halas-krumplis étel. Természetesen Jamie Olivertől származó recept (mondhatni rajta nőttem fel), egy kicsit átvariálva az én sütési igényeimnek, fűszerezéseimnek.