r
Nosalty Logó

Sült paradicsomos caprese pirítóson

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sült paradicsomos caprese pirítóson
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült paradicsomos caprese

Összesen 741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült paradicsomos caprese

Összesen 2961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Sült paradicsomos caprese

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6465.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    3019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2704 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 2961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    942 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Sült paradicsomos caprese

Elkészítés

Sült paradicsomos caprese

  1. Melegítsük elő a sütőt 280° -ra.
  2. Tegyük a paradicsomokat és félbe vágott fokhagymafejeket egy magas falu tepsibe. Locsoljuk meg gazdagon olívaolajjal, és szórjuk meg sóval, borssal és friss bazsalikomlevelekkel.
  3. Süssük addig, amíg a paradicsomok megrepednek és enyhén megpirulnak (kb. 20 perc).
  4. Hagyjuk picit hűlni, majd tépkedjük rá a mozzarellát, és várjuk meg, míg kissé ráolvad. Szórjuk meg aprított petrezselyemmel vagy más friss fűszernövénnyel.
  5. Tálaláshoz olívaolajon pirítsuk le a kovászos kenyérszeleteket, majd halmozzunk rájuk az olvadt mozzarellából és sült paradicsomból. Locsoljuk meg kevés fűszeres olajjal, szórjuk meg petrezselyemmel/bazsalikommal, illetve tehetünk rá a sült fokhagymából is (ízlés szerint).
  6. Kész is a tökéletes, nyári vendégváró tapas!
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2873
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 28.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

A klasszikus nyári paradicsomos mozzarellasalátát kicsit újragondoltuk. A végeredmény: sütőben grillezett szaftos koktélparadicsomok gazdag fokhagymás olajban, ráolvadt mozzarellasajttal. Nagyszerű lesz előételként pirítóssal vagy friss bagettel, de grillezett húsok és halak mellé is tökéletes. Ha még nem próbáltátok megsütni a paradicsomot, mindenképp érdemes. Nagyon finom és egyszerű!

Hozzávalók

Sült paradicsomos caprese

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...