r
Nosalty Logó

Sült paprikás bruschetta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Sült paprikás bruschetta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3138.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    1761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    6876 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 1163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A félfőre vágott lilahagymát egy kanál olívaolajon elkezdjük pirítani.
  2. Közben a paprikákat megszabadítjuk a száruktól és a magházuktól és csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a sülő hagymához és erős tűzön pirítjuk, míg kezdenek megpuhulni.
  3. Ekkor meglocsoljuk balzsamecettel, hozzáadjuk a kimagozott fekete olajbogyót és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot is. Kicsit átforgatjuk vele és máris elzárhatjuk a lángot.
  4. A kenyereket grill alatt megpirítjuk, megkenjük kevés olívaolajjal és áthúzzuk rajta a fokhagymagerezdet. Erre halmozzuk a sült zöldségeket.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1135
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült paprikás bruschetta
Évi néni 1830 recept

Nagyon finom krumplis kenyeret sütöttem, és persze volt otthon néhány paprikám is, így ezt az egyszerű, gyors, nagyon pikáns vacsorát tálaltam a családom elé.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...