Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boribon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
288
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Saláta
-
400g padlizsán95 kcal
-
60g dió392 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Öntet
Összesen
1148
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Saláta
-
64.5g padlizsán15 kcal
-
9.7g dió63 kcal
-
16.1g kecskesajt59 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Öntet
Összesen
185
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
288
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 101.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1730.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 421.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
1148
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Saláta
- A padlizsánt közepes méretű kockákra vágjuk. Egy nagy lapos sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és vékonyan beolajozzuk. Rászórjuk a padlizsánkockákat, egyenletesen meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és kézzel összeforgatjuk úgy, hogy a padlizsán csak egy rétegben legyen. Ez fontos, különben nem sülni, hanem főni fog. Forró sütőbe (200-220C) tesszük, és kb. 40 percig sütjük úgy, hogy az első 20 perc után, amikor mar jobban kezd pirulni, néha átforgatjuk.
- A diót kis teflon serpenyőben alacsony lángon olaj nélkül, néha megrázogatva megpirítjuk. óvatosan, mert könnyen megég, de azért legyen jó kis karakteres íze.
- A kecskesajtot apró kockákra vágjuk. Ez egy kissé nehezen megy, mert nagyon puha.
- Ha a padlizsán megsült, megvárjuk, míg szoba-hőmérsékletűre hűl (különben elolvad a sajt), salátástálba tesszük, majd óvatosan összeforgatjuk a sajttal, dióval és az öntettel. Nem biztos, hogy az összes öntet kelleni fog. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Szerintem szobahőmérsékleten a legfinomabb.
Öntet
- Egy pici tálkában az olajat a citromlével, a reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal egy kicsi rugós habverővel egyneművé keverjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5184
- Feltöltés dátuma: 2013. december 21.
Ajánló
Vörösborral fenséges vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Boribon
21 recept
Nagyon finom, nyáridéző saláta. Kecskesajt helyett fetával is tökéletes.