r
Nosalty Logó

Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 1148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 1148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. A padlizsánt közepes méretű kockákra vágjuk. Egy nagy lapos sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és vékonyan beolajozzuk. Rászórjuk a padlizsánkockákat, egyenletesen meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és kézzel összeforgatjuk úgy, hogy a padlizsán csak egy rétegben legyen. Ez fontos, különben nem sülni, hanem főni fog. Forró sütőbe (200-220C) tesszük, és kb. 40 percig sütjük úgy, hogy az első 20 perc után, amikor mar jobban kezd pirulni, néha átforgatjuk.
  2. A diót kis teflon serpenyőben alacsony lángon olaj nélkül, néha megrázogatva megpirítjuk. óvatosan, mert könnyen megég, de azért legyen jó kis karakteres íze.
  3. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk. Ez egy kissé nehezen megy, mert nagyon puha.
  4. Ha a padlizsán megsült, megvárjuk, míg szoba-hőmérsékletűre hűl (különben elolvad a sajt), salátástálba tesszük, majd óvatosan összeforgatjuk a sajttal, dióval és az öntettel. Nem biztos, hogy az összes öntet kelleni fog. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Szerintem szobahőmérsékleten a legfinomabb.

Öntet

  1. Egy pici tálkában az olajat a citromlével, a reszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal egy kicsi rugós habverővel egyneművé keverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5184
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Ajánló

Vörösborral fenséges vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült padlizsánsaláta kecskesajttal és dióval
Boribon 21 recept

Nagyon finom, nyáridéző saláta. Kecskesajt helyett fetával is tökéletes. 

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...