Sült padlizsán kefirszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Danone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánhoz
-
260g padlizsán62 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
A szószhoz
Összesen
228
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 278.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
228
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1113.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
912
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A padlizsánhoz
- A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra.
- Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, és 10 percet állni hagyjuk.
- A padlizsánokat egy tepsibe tesszük, bevagdossuk a húsukat, meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A szószhoz
- Közben elkészítjük a szószt: összekeverjük az alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a padlizsánra kanalazva tálaljuk.
- Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 471
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19669
- Feltöltés dátuma: 2014. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Danone
10 recept
Vegetáriánus mennyország, de a húsevők is imádni fogják. Fűszeres, savanykás, és nagyon laktató. www.nyissavaltozatossagra.hu