r
Nosalty Logó

Sült-pácolt marhaszeletek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült-pácolt marhaszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 533 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 2131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marheszeleteket besózzuk. A pataki tálat 15 percre vízbe áztatjuk! A pác hozzávalóit elkeverjük.
  2. A besózott marhaszeleteket belemártogatjuk a pácba, hagyjuk, hogy jó hagymás legyen, és pataki tálba tesszük egymás mellé, hogy egy kicsit fedjék egymást (mert nekem csak így férnek el a tálamban). A kimaradt pácot egyenletesen rákanalazzuk még a húsokra. A tetejére kb. 1,5 dl vizet csurgatunk.
  3. (Akinek van rá ideje, a húsokat egy éjszakán át a pácban, hűtőben tarthatja, annál jobban átveszi a pác ízét természetesen. Nálam ez legtöbbször elmarad, de így is nagyon ízletes lesz.)
  4. A pataki tálra rátesszük a tetejét, és 220 fokra állítjuk a sütőt, majd betesszük a húsokat sülni. Egy óra elteltével vegyük kicsit lentebb a sütési hőfokot kb. 210 fokra.
  5. Ha megpuhult, és megpirult, akkor kész. Melegen tálaljuk. (Megjegyzés: A tál teteje nekem végig rajta van a húson, és így is ilyen szép piros színűre sül.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 96953
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy kollegámtól kaptam, aki vadakat szokott ezzel a páccal készíteni. Mióta megvan ez a receptem, azóta mindig csak marhával készítettem el. A méztől édeskés íze lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...