Sült-pácolt marhaszeletek
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
római tál
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
125g marhahús178 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
19g méz57 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
533
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g marhahús710 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
75g méz228 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
2131
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
51.3g marhahús73 kcal
-
13.1g napraforgó olaj116 kcal
-
7.7g méz23 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.4g víz0 kcal
Összesen
218
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 154.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
533
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 155.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2052.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1123 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 618.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
2131
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A marheszeleteket besózzuk. A pataki tálat 15 percre vízbe áztatjuk! A pác hozzávalóit elkeverjük.
- A besózott marhaszeleteket belemártogatjuk a pácba, hagyjuk, hogy jó hagymás legyen, és pataki tálba tesszük egymás mellé, hogy egy kicsit fedjék egymást (mert nekem csak így férnek el a tálamban). A kimaradt pácot egyenletesen rákanalazzuk még a húsokra. A tetejére kb. 1,5 dl vizet csurgatunk.
- (Akinek van rá ideje, a húsokat egy éjszakán át a pácban, hűtőben tarthatja, annál jobban átveszi a pác ízét természetesen. Nálam ez legtöbbször elmarad, de így is nagyon ízletes lesz.)
- A pataki tálra rátesszük a tetejét, és 220 fokra állítjuk a sütőt, majd betesszük a húsokat sülni. Egy óra elteltével vegyük kicsit lentebb a sütési hőfokot kb. 210 fokra.
- Ha megpuhult, és megpirult, akkor kész. Melegen tálaljuk. (Megjegyzés: A tál teteje nekem végig rajta van a húson, és így is ilyen szép piros színűre sül.)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 113
- Össznézettség: 96953
- Feltöltés dátuma: 2011. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A receptet egy kollegámtól kaptam, aki vadakat szokott ezzel a páccal készíteni. Mióta megvan ez a receptem, azóta mindig csak marhával készítettem el. A méztől édeskés íze lesz!