r
Nosalty Logó

Sült malacfej

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nellix
Sült malacfej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2886.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    1974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1558 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésorrot és fület (bármilyen fejrészt) feltesszük főni a hagymával, babérlevéllel borssal és sóval. (Én kuktában csináltam, hogy hamarabb kész legyen.) Nem kell teljesen átfőzni, de a csontról azért le tudjuk szedni.
  2. Ha megfőtt, levagdossuk a csontról, és felcsíkozzuk az orrot és a fület.
  3. Mustárral megkenjük, majd zsemlemorzsába megforgatjuk a darabokat. Tepsire tesszük, és megsütjük kb. 1 óra alatt. Félidőben megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 10179
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Ajánló

A főzőlevet érdemes felhasználni köret, pl rizs készítésére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nellix 5 recept

Szilveszterre malacfület szerettem volna, de csak egy fél fejet kaptunk a hentesnél. Így viszont sokkal finomabb lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...