Sült kaliforniai paprikasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
49 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
198
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
196 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
793
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
13 kcal
-
31.4g újhagyma6 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
1.7g méz5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 238.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3475 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
198
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 796.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 955.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1322 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 1015 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 611 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 13902 micro
-
β-crypt 3697 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3523 micro
Összesen
793
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db újhagyma
-
2 ek balzsamecet
-
1 ek méz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát vékony karikákra szeleteljük.
- Egy serpenyőben az olaj felén, állandó kevergetés mellett megsütjük a paprikát.
- Akkor jó, ha a héja egy picit megbarnul.
- Elzárjuk alatta a lángot, és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
- Tíz percre lefedjük, utána tálalhatjuk is, vagy mehet a hűtőbe pácolódni.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 14344
- Feltöltés dátuma: 2011. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kaliforniai paprikát nem csak azért szeretjük, mert ilyenkor nyáron nagyon édes, hanem mert sütés közben nem puhul meg, nem esik össze, megtartja a textúráját, serpenyőben sütve pedig roppanósan kemény marad. A sült paprikasalátában az a jó, hogy lehet forrón és hidegen is enni. Sőt, egy nap érlelés után, amikor magába szívta az olaj és az ecet ízét, annyira finom lesz, hogy egy egész fogást kitesz akár kenyér nélkül is. Nyár végén kápia paprikából is készíthető. Ezt a receptet Fűszeres Eszter készítette a Floriol számára. Élj egészségesen, csatlakozz hozzánk! www.facebook.com/floriolhu