r
Nosalty Logó

Sült kaliforniai paprikasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült kaliforniai paprikasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3475 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 198 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1015 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    13902 micro
  • β-crypt
    3697 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3523 micro
Összesen 793 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát vékony karikákra szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben az olaj felén, állandó kevergetés mellett megsütjük a paprikát.
  3. Akkor jó, ha a héja egy picit megbarnul.
  4. Elzárjuk alatta a lángot, és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  5. Tíz percre lefedjük, utána tálalhatjuk is, vagy mehet a hűtőbe pácolódni.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14301
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kaliforniai paprikát nem csak azért szeretjük, mert ilyenkor nyáron nagyon édes, hanem mert sütés közben nem puhul meg, nem esik össze, megtartja a textúráját, serpenyőben sütve pedig roppanósan kemény marad. A sült paprikasalátában az a jó, hogy lehet forrón és hidegen is enni. Sőt, egy nap érlelés után, amikor magába szívta az olaj és az ecet ízét, annyira finom lesz, hogy egy egész fogást kitesz akár kenyér nélkül is. Nyár végén kápia paprikából is készíthető. Ezt a receptet Fűszeres Eszter készítette a Floriol számára. Élj egészségesen, csatlakozz hozzánk! www.facebook.com/floriolhu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek