Sült kacsacomb pezsgős párolt káposztával és hagymás burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
kacsasült
tört krumpli
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
13g kacsazsír0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
pezsgős káposzta
-
375g vöröskáposzta93 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
4g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
25g pezsgő21 kcal
Összesen
1034
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
kacsasült
tört krumpli
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
50g kacsazsír0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
pezsgős káposzta
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0 kcal
-
100g pezsgő83 kcal
Összesen
4145
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
kacsasült
tört krumpli
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g kacsazsír0 kcal
-
24.7g burgonya14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
pezsgős káposzta
-
37g vöröskáposzta9 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
2.5g pezsgő2 kcal
Összesen
103
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 71.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1050.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 600 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2013 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 1007 micro
Összesen
1034
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.7 g
Zsír
-
Összesen 286.2 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4200.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 1898 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.2 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2400 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1032 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 875 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 514 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8051 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 4028 micro
Összesen
4145
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
kacsasült
tört krumpli
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 dkg kacsazsír
-
1 kg burgonya
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
pezsgős káposzta
-
1 közepes fej vöröskáposzta
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 ek kacsazsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 púpozott ek cukor
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 dl pezsgő
Elkészítés
kacsasült
- A megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy zsírral kikent kacsasütőtálba rakosgatjuk a bőrével lefelé fordítva. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, majd kb. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Sülés közben ellenőrizzük, amikor már puhulni kezd, visszafordítjuk a combokat, és ropogós-pirosra sütjük. Mivel én az eredeti zománcozott kacsasütőt használom, ebben szinte a végéig lefedve marad, de így is megpirul. Akinek nincs ilyen, az a puhulás után takarja ki, és süsse pirosra.
- Közben a jól megmosott burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a burgonya fő, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk, és kb. 5 dkg zsíron kevés sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával.
- A leszűrt burgonyát meghámozzuk, rátesszük a hagymás zsírra, összetörjük rajta, majd egybeforgatjuk, ha szükséges, utána ízesítjük.
- A másik fej hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk a vékony szálasra szelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ezután lefedve párolni kezdjük, cukorral ízesítjük, és néha megkeverjük, vigyázva rá, hogy le ne ragadjon.
- Ha a levét kellően elfőtte, kevés pezsgővel pótoljuk a folyadékot, csak annyira pároljuk meg, hogy kissé ress maradjon a káposzta, majd ecettel beállítjuk az ízét.
- Végül a ropogós kacsacombokat a hagymás tört burgonyával és a pezsgős káposztával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 5641
- Feltöltés dátuma: 2017. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez egy igazi ünnepi klasszikus étel, nálunk ilyenkor ez is felkerül az asztalra. A kezdő háziasszonyok figyelmébe ajánlom.