r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb házi vereskáposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Sült kacsacomb házi vereskáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    500 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 3000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokról levágjuk a felesleges zsírt. Beledörzsöljük a majoránnát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Bőrével felfelé kis tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és közepes hőmérsékleten sütőben megpároljuk.
  3. A káposztát legyaluljuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra (csónak alakú) vágjuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha van petrezselyem szárunk, főzzük együtt a krumplival.
  4. 1 ek. kacsazsírt felhevítünk, belekeverjük a káposztát, megszórjuk a köménnyel, és víz nélkül pár percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne fedje el, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyókat.
  5. Lefedve közepes lángon roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, összeforraljuk. Tálalásig melegen tartjuk, de már nem főzzük.
  6. A combokról levesszük a fóliát, és magas hőmérsékleten ropogósra sütjük. Egyidejűleg kisütjük a krumplikat, és már tálalhatunk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17298
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Ajánló

Sütője válogatja! A pároláshoz 180°-ot használtam (ca. 35 perc), és a pirításhoz 220°-ot (ca. 10 perc).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kacsacomb házi vereskáposztával
Marti48 317 recept

Az ősz köszöntéseképpen készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...