Sült kacsacomb házi vereskáposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
300g kacsacomb873 kcal
-
470g vöröskáposzta117 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
Összesen
1502
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
940g vöröskáposzta233 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
Összesen
3000
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
29.1g kacsacomb85 kcal
-
45.6g vöröskáposzta11 kcal
-
19.4g burgonya11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
0.7g kacsazsír0 kcal
Összesen
145
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 128.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 568.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2521 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 75 micro
-
Lut-zea 1251 micro
Összesen
1502
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 256.4 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2271.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 998 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 500 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 322 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5041 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 150 micro
-
Lut-zea 2501 micro
Összesen
3000
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
2 db kacsacomb
-
1 kis fej vöröskáposzta
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
3 db borókabogyó
-
köménymag ízlés szerint
-
2 teáskanál barna cukor
-
2 ek fehérborecet
Elkészítés
- A combokról levágjuk a felesleges zsírt. Beledörzsöljük a majoránnát, sózzuk, borsozzuk.
- Bőrével felfelé kis tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és közepes hőmérsékleten sütőben megpároljuk.
- A káposztát legyaluljuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra (csónak alakú) vágjuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha van petrezselyem szárunk, főzzük együtt a krumplival.
- 1 ek. kacsazsírt felhevítünk, belekeverjük a káposztát, megszórjuk a köménnyel, és víz nélkül pár percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne fedje el, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyókat.
- Lefedve közepes lángon roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, összeforraljuk. Tálalásig melegen tartjuk, de már nem főzzük.
- A combokról levesszük a fóliát, és magas hőmérsékleten ropogósra sütjük. Egyidejűleg kisütjük a krumplikat, és már tálalhatunk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17254
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.
Ajánló
Sütője válogatja! A pároláshoz 180°-ot használtam (ca. 35 perc), és a pirításhoz 220°-ot (ca. 10 perc).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Az ősz köszöntéseképpen készült.