r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb házi vereskáposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Sült kacsacomb házi vereskáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    500 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 3000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokról levágjuk a felesleges zsírt. Beledörzsöljük a majoránnát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Bőrével felfelé kis tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és közepes hőmérsékleten sütőben megpároljuk.
  3. A káposztát legyaluljuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra (csónak alakú) vágjuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha van petrezselyem szárunk, főzzük együtt a krumplival.
  4. 1 ek. kacsazsírt felhevítünk, belekeverjük a káposztát, megszórjuk a köménnyel, és víz nélkül pár percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ne fedje el, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyókat.
  5. Lefedve közepes lángon roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, összeforraljuk. Tálalásig melegen tartjuk, de már nem főzzük.
  6. A combokról levesszük a fóliát, és magas hőmérsékleten ropogósra sütjük. Egyidejűleg kisütjük a krumplikat, és már tálalhatunk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17254
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 25.

Ajánló

Sütője válogatja! A pároláshoz 180°-ot használtam (ca. 35 perc), és a pirításhoz 220°-ot (ca. 10 perc).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült kacsacomb házi vereskáposztával
Marti48 317 recept

Az ősz köszöntéseképpen készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek