Sült hal párolt borsós rizzsel
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 155.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2068 micro
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 87.4 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1674.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 466.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 700 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1209 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6203 micro
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Részletes leírás következik, hogy a teljesen kezdők is el tudják készíteni. :)
- A halszeleteket egy kb 30-40 centiméternyi alufóliára helyezzük, kettőt egymás mellé (halszelet méretétől függően).Vagy a tepsit kibéleljük alufóliával, majd megpróbáljuk légmentesen alufóliával betakarni.Ha van Jénai tálatok abban is lehet csinálni fedővel a tetején.
- A hal tetejére rákenjük a vajat (margarint) bőségesen, sózzuk (2-3 csipet só/halszelet), borsozzuk, illetve rárakjuk a felvágott snidlinget és/vagy a karikákra vágott hagymát.
- Mehet rá az apróra vagy szeletekre vágott fokhagyma, vagy ha nincs kedvünk bíbelődni vele, mehet rá fokhagymakrém is helyette.
- A halakat becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy az aljából ne folyjon ki a szaftja, ugyanis ez adja a hal ízét. A legegyszerűbben ezt úgy lehet megoldani, ha "szaloncukornak" csomagoljuk a halacskákat, és alaposan lezárjuk a réseket.
- A halakat így fagyott állapotban, befűszerezve, becsomagolva, berakjuk egy sütőtálcán (arra az esetre, ha véletlen elszabadulnának a szaftok ) a sütőben.
- 180 fokon,sütjük és közben figyeljök mikor válnak el szépen a halrostok, ha mind szépen bordás és kifehéresett készen is vannak, két-háromszor ráér ránézni.Nagyjából 20 perc után szoktam először ránézni, mivel vizet ereszt nehezen fog odaégni.
- Amíg a hal sül, a rizst kis olajon kicsit átpirítjuk, majd forró vízzel felöntjük, bőségesen természetesen sózzuk is.
- A rizs kb 20 perc alatt megfő, érdemes megnézni a zacskó oldalán, rizs fajtájától függ a főzési ideje, onnan tudjuk, hogy kész van, hogy a szemek kicsit berepedeznek, megkóstoljuk, és ha puha, nem ropogós, akkor tésztaszűróben leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
- A "rizses" lábast kiöblítjük,visszarakjuk a tűzre, ha elpárolgott a víz öntünk bele egy kis olajat, amire mehet a borsó, 2 csipet sóval, kiskanál cukorral átforgatjuk, majd közepes lángon fedő alatt megpároljuk, amint elfőtte a vizét, hozzáadjuk a leszűrt kihűlt rizst, összekeverjük kicsit összemelegítjük őket, majd levesszük a tűzről.
- Egy csomag halat kicsomagolunk (fejenként) óvatosan csak az egyik végét, hogy ne folyjon ki a szaftja, majd az egész csomag tartalmát ráöntjük a tányéronként kiszedett borsós rizsre, így a hal szaftja még jobb ízt ad a rizsnek, és az így nem lesz olyan száraz. Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x2
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 25572
- Feltöltés dátuma: 2012. október 10.
Ajánló
Desszerttel vagy levessel fogyasszuk, mert nagyon könnyű és gyorsan megemésztjük. És nem mellesleg nagyon kevés mosogatnivaló marad utána. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Imádom a rántott halat, de nagyon macerás és egészségtelen a rántása, az időről nem is beszélve, amit csak a bundázás elvesz. Találtam egy áruházban főzőtasakos halat ilyen-olyan szószban, de nem volt az igazi, úgyhogy arra gondoltam, hogy sem rántani, sem főzni nem akarom, így marad a sütés, viszont nem szeretem, ha ki van száradva, így a főzőtasak helyett jött az alufólia, egyszerű hétköznapi fűszerekkel. Az eredmény magáért beszélt, azóta is a kedvenc hal készítési módszerem, nagyon egyszerű, ám nagyon ízletes, egy a hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, mivel könnyű étel és nagyon finom. A borsós rizzsel csak annyi a sztorim, hogy évek óta próbálok párolt rizst csinálni, de valahogy sosem olyan lett mint ahogy én azt elterveztem, így egyszer csak hirtelen indulatból elég rendesen felöntöttem vízzel, így lett az én kis félig párolt félig főtt rizsem, amit mindig Basmati rizsből csinálok, de mindig finom puha pörgős rizst kapok végeredményül ami nem ragad össze később sem, úgyhogy nekem ez az adu ász módszerem, akár borsóval, akár más mirelit zöldséggel vagy csak magában is kitűnő. Nincs több mese hozzá, kóstoljátok meg, aztán kérem a visszajelzéseket, nektek hogy ízlett...