r
Nosalty Logó

Sült hal párolt borsós rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
plentera85
Sült hal párolt borsós rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2068 micro
Összesen 466 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6203 micro
Összesen 1397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Részletes leírás következik, hogy a teljesen kezdők is el tudják készíteni. :)
  2. A halszeleteket egy kb 30-40 centiméternyi alufóliára helyezzük, kettőt egymás mellé (halszelet méretétől függően).Vagy a tepsit kibéleljük alufóliával, majd megpróbáljuk légmentesen alufóliával betakarni.Ha van Jénai tálatok abban is lehet csinálni fedővel a tetején.
  3. A hal tetejére rákenjük a vajat (margarint) bőségesen, sózzuk (2-3 csipet só/halszelet), borsozzuk, illetve rárakjuk a felvágott snidlinget és/vagy a karikákra vágott hagymát.
  4. Mehet rá az apróra vagy szeletekre vágott fokhagyma, vagy ha nincs kedvünk bíbelődni vele, mehet rá fokhagymakrém is helyette.
  5. A halakat becsomagoljuk az alufóliába úgy, hogy az aljából ne folyjon ki a szaftja, ugyanis ez adja a hal ízét. A legegyszerűbben ezt úgy lehet megoldani, ha "szaloncukornak" csomagoljuk a halacskákat, és alaposan lezárjuk a réseket.
  6. A halakat így fagyott állapotban, befűszerezve, becsomagolva, berakjuk egy sütőtálcán (arra az esetre, ha véletlen elszabadulnának a szaftok ) a sütőben.
  7. 180 fokon,sütjük és közben figyeljök mikor válnak el szépen a halrostok, ha mind szépen bordás és kifehéresett készen is vannak, két-háromszor ráér ránézni.Nagyjából 20 perc után szoktam először ránézni, mivel vizet ereszt nehezen fog odaégni.
  8. Amíg a hal sül, a rizst kis olajon kicsit átpirítjuk, majd forró vízzel felöntjük, bőségesen természetesen sózzuk is.
  9. A rizs kb 20 perc alatt megfő, érdemes megnézni a zacskó oldalán, rizs fajtájától függ a főzési ideje, onnan tudjuk, hogy kész van, hogy a szemek kicsit berepedeznek, megkóstoljuk, és ha puha, nem ropogós, akkor tésztaszűróben leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.
  10. A "rizses" lábast kiöblítjük,visszarakjuk a tűzre, ha elpárolgott a víz öntünk bele egy kis olajat, amire mehet a borsó, 2 csipet sóval, kiskanál cukorral átforgatjuk, majd közepes lángon fedő alatt megpároljuk, amint elfőtte a vizét, hozzáadjuk a leszűrt kihűlt rizst, összekeverjük kicsit összemelegítjük őket, majd levesszük a tűzről.
  11. Egy csomag halat kicsomagolunk (fejenként) óvatosan csak az egyik végét, hogy ne folyjon ki a szaftja, majd az egész csomag tartalmát ráöntjük a tányéronként kiszedett borsós rizsre, így a hal szaftja még jobb ízt ad a rizsnek, és az így nem lesz olyan száraz. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x2
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25572
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Ajánló

Desszerttel vagy levessel fogyasszuk, mert nagyon könnyű és gyorsan megemésztjük. És nem mellesleg nagyon kevés mosogatnivaló marad utána. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült hal párolt borsós rizzsel
plentera85 5 recept

Imádom a rántott halat, de nagyon macerás és egészségtelen a rántása, az időről nem is beszélve, amit csak a bundázás elvesz. Találtam egy áruházban főzőtasakos halat ilyen-olyan szószban, de nem volt az igazi, úgyhogy arra gondoltam, hogy sem rántani, sem főzni nem akarom, így marad a sütés, viszont nem szeretem, ha ki van száradva, így a főzőtasak helyett jött az alufólia, egyszerű hétköznapi fűszerekkel. Az eredmény magáért beszélt, azóta is a kedvenc hal készítési módszerem, nagyon egyszerű, ám nagyon ízletes, egy a hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, mivel könnyű étel és nagyon finom. A borsós rizzsel csak annyi a sztorim, hogy évek óta próbálok párolt rizst csinálni, de valahogy sosem olyan lett mint ahogy én azt elterveztem, így egyszer csak hirtelen indulatból elég rendesen felöntöttem vízzel, így lett az én kis félig párolt félig főtt rizsem, amit mindig Basmati rizsből csinálok, de mindig finom puha pörgős rizst kapok végeredményül ami nem ragad össze később sem, úgyhogy nekem ez az adu ász módszerem, akár borsóval, akár más mirelit zöldséggel vagy csak magában is kitűnő. Nincs több mese hozzá, kóstoljátok meg, aztán kérem a visszajelzéseket, nektek hogy ízlett...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...