r
Nosalty Logó

Sült garnéla saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sült garnéla saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4009.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    3257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A garnélát egy sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk.
  2. Forró sütőben csak addig sütjük, amíg rózsaszínű lesz. Hagyjuk hűlni 3 percig.
  3. Egy tálban keverjük össze a majonézt, narancs héját meg a levét, az ecetet, pici sót meg borsot.
  4. Rakjuk bele a garnélát, forgassuk össze. Adjuk hozzá a finomra vágott kaprot, kapribogyót, végül a finomra vágott hagymát, és ezzel is keverjük el.
  5. Hagyjuk szobahőmérsékleten állni 30 percig. Ha nem fogyasztjuk rögtön, akkor tálalásig természetesen hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6920
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbálom a lánykámmal megkedveltetni a kaprot, mivel a rákot szereti, így bele is kóstolt ebbe az ízletes salátába. Nekem csak vörösborecet van itthon, és az nem igazán illik ide, így a fehérborecet helyett csak citromlevet használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...