r
Nosalty Logó

Sült fokhagymás-juhtúrós pirítós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült fokhagymás-juhtúrós pirítós
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3836 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    3242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 3836 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymák alját levágjuk, és egy tűzálló serpenyőbe tesszük..
  2. Meglocsoljuk a csirke-alaplével és a borral. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, és a babérleveleket a lébe tesszük.
  3. Az egészet lefedjük alufóliával, és fél órára előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Az idő letelte után levesszük a fóliát, és megpirítjuk a hagymákat.
  5. A kenyeret közben felszeleteljük, olívaolajjal meglocsoljuk, és bedobjuk a sütőbe a fokhagymák mellé (nem a serpenyőbe:)).
  6. A juhtúrót egy kis vajjal és pirospaprikával ízlés szerint elkeverjük.
  7. Miután a fokhagymák elkészültek, nagyon könnyen ki tudjuk nyomni a héjukból. Finom, krémes állaguk lesz, isteni a juhtúrós-olívás pirítóssal!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6278
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta lógnak ki a post-it-ek a Paprika Magazin egy-egy ínycsiklandozó, apró receptjénél. Azért írom, hogy "apró", mivel ezek valóban kis nassolnivaló finomságok, melyek vacsora gyanánt vagy vendégváró falatokként tökéletesen alkalmasak, ráadásul nagyon könnyen elkészíthetőek. Most végre nekiláttam, hogy kipróbáljam őket, és persze megosszam Veletek :). Be kell valljam, imádom a hagymát. Minden formában. Nem is volt kérdés, hogy ez a fokhagymás finomság lesz az első áldozat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...