Sült fokhagymás-juhtúrós pirítós
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
959
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3836
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
225
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1560.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 810 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 139 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
959
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.4 g
Zsír
-
Összesen 205.4 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6241.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1254 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1201 mg
-
Nátrium 3242 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 555.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
3836
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
6 fej fokhagyma
-
2.5 dl csirke alaplé
-
2 dl fehérbor
-
4 db babérlevél
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
25 dkg juhtúró
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
10 dkg vaj
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A fokhagymák alját levágjuk, és egy tűzálló serpenyőbe tesszük..
- Meglocsoljuk a csirke-alaplével és a borral. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, és a babérleveleket a lébe tesszük.
- Az egészet lefedjük alufóliával, és fél órára előmelegített sütőbe tesszük.
- Az idő letelte után levesszük a fóliát, és megpirítjuk a hagymákat.
- A kenyeret közben felszeleteljük, olívaolajjal meglocsoljuk, és bedobjuk a sütőbe a fokhagymák mellé (nem a serpenyőbe:)).
- A juhtúrót egy kis vajjal és pirospaprikával ízlés szerint elkeverjük.
- Miután a fokhagymák elkészültek, nagyon könnyen ki tudjuk nyomni a héjukból. Finom, krémes állaguk lesz, isteni a juhtúrós-olívás pirítóssal!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6275
- Feltöltés dátuma: 2011. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már régóta lógnak ki a post-it-ek a Paprika Magazin egy-egy ínycsiklandozó, apró receptjénél. Azért írom, hogy "apró", mivel ezek valóban kis nassolnivaló finomságok, melyek vacsora gyanánt vagy vendégváró falatokként tökéletesen alkalmasak, ráadásul nagyon könnyen elkészíthetőek. Most végre nekiláttam, hogy kipróbáljam őket, és persze megosszam Veletek :). Be kell valljam, imádom a hagymát. Minden formában. Nem is volt kérdés, hogy ez a fokhagymás finomság lesz az első áldozat.