Sült csirkés tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
gretismth
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
Csirkemell
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Húsleveslé
-
63g víz0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
Szósz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Sütés
Összesen
1262
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
Csirkemell
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Húsleveslé
-
250g víz0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
Szósz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Sütés
Összesen
5049
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
Csirkemell
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
34.5g csirkemellfilé41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Húsleveslé
-
8.6g víz0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
Szósz
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
8.6g csirke alaplé1 kcal
-
17.2g főzőtejszín23 kcal
-
6.9g trappista sajt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Sütés
Összesen
174
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3359.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1087 mg
-
Nátrium 1433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 404.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1262
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 359.1 g
Zsír
-
Összesen 196.7 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13438.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 601 mg
-
Kálcium 2046 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 4347 mg
-
Nátrium 5730 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1616.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1205 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 133 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1350 micro
-
Kolin: 1032 mg
-
Retinol - A vitamin: 1191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
5049
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
Tészta
Csirkemell
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1000 g csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Húsleveslé
-
2.5 dl víz
-
2 db leveskocka
Szósz
-
2 ek olívaolaj
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 csapott ek finomliszt
-
2.5 dl csirke alaplé
-
5 dl főzőtejszín
-
200 g trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Sütés
Elkészítés
Tészta
- Egy lábasba tegyünk fel vizet forrni.
- Adjunk hozzá egy kis olívaolajat, hogy ne tapadjon majd össze a tésztánk, illetve sózzuk meg.
- Ha már forr, akkor adjuk hozzá a pennét, és főzzük puhára.
Csirkemell
- Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd kockázzuk fel.
- Hevítsünk egy serpenyőben olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát.
- Tisztítsuk meg a csirkemellet, majd kockázzuk fel.
- Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje, majd főzzük készre.
Húsleveslé
- Egy kisebb lábasba öntsünk 2,5 dl vizet, majd adjuk hozzá a 2 leveskockánkat (lehet ez erőleves-, vagy húsleveskocka). Főzzük addig, amíg a kockák szét nem főnek.
Szósz
- Pucoljuk meg a fokhagymát, majd vágjuk fel nagyon apróra (vagy aprítsuk fel egy gépben).
- Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
- Öntsük hozzá a húslevest, de vigyázzunk vele, ugyanis nagyon könnyen ki tud csapni.
- Lassan keverjük krémesre ezt a masszát. Akár kézi botmixerrel is rásegíthetünk.
- Adjuk ehhez a tejszínt, majd ezzel is keverjük el szépen.
- Szórjuk hozzá a trappista sajtot, és kevergetés mellett hagyjuk, hogy beleolvadjon.
- Fűszerezzük sóval, borssal, illetve szerecsendióval (ennek a fűszernek nem ajánlom az elhagyását, ugyanis nagyon finom ízt kölcsönöz a szószunknak).
Sütés
- Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
- Ha mind a 3 alkotóelemünk elkészült, akkor keverjük össze őket, és tegyük bele egy tepsibe (én egy 15x25 cm-es formát szoktam használni).
- Aki nagyon sajtosra szeretné, az belerakhatja a tepsibe a "masszánk" felét, majd megszórhatja sajttal, és utána hozzáöntheti a másik felét.
- Betesszük a sütőbe, és nagyjából 15 percen keresztül sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x15
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7450
- Feltöltés dátuma: 2015. március 14.
Ajánló
Az utolsó 1-2 percben megszórhatjuk sajttal a tetejét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
gretismth
5 recept
Eredeti nevén Chicken Alfredo Baked Ziti, azaz Alfredo szószos sült Ziti tészta. Ezt a receptet az egyik kedvenc külföldi oldalamon találtam október környékén. Édesanyám az egyik hétvége előtt feltette a szokásos kérdést, hogy mi legyen az ebéd hétvégén. Senkinek nem volt ötlete, így azt ajánlottam, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk egy receptet, amit a neten láttam? - így aztán ezt készítettük el. A végeredmény egyszerűen isteni lett. Mielőtt bárki elkezdné megcsinálni ezt a mennyei ételt, tartsa azt szem előtt, hogy ez nem a világ egyik legegészségesebb étele... de annál finomabb. :)