r
Nosalty Logó

Sült csirkés tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
gretismth
Sült csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Csirkemell

Húsleveslé

Szósz

Sütés

Összesen 1262 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Csirkemell

Húsleveslé

Szósz

Sütés

Összesen 5049 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Csirkemell

Húsleveslé

Szósz

Sütés

Összesen 174 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1262 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    359.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13438.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    601 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    4347 mg
  • Nátrium
    5730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1616.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1205 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1350 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 5049 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Tészta

Csirkemell

Húsleveslé

Szósz

Sütés

Elkészítés

Tészta

  1. Egy lábasba tegyünk fel vizet forrni.
  2. Adjunk hozzá egy kis olívaolajat, hogy ne tapadjon majd össze a tésztánk, illetve sózzuk meg.
  3. Ha már forr, akkor adjuk hozzá a pennét, és főzzük puhára.

Csirkemell

  1. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd kockázzuk fel.
  2. Hevítsünk egy serpenyőben olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát.
  3. Tisztítsuk meg a csirkemellet, majd kockázzuk fel.
  4. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje, majd főzzük készre.

Húsleveslé

  1. Egy kisebb lábasba öntsünk 2,5 dl vizet, majd adjuk hozzá a 2 leveskockánkat (lehet ez erőleves-, vagy húsleveskocka). Főzzük addig, amíg a kockák szét nem főnek.

Szósz

  1. Pucoljuk meg a fokhagymát, majd vágjuk fel nagyon apróra (vagy aprítsuk fel egy gépben).
  2. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
  4. Öntsük hozzá a húslevest, de vigyázzunk vele, ugyanis nagyon könnyen ki tud csapni.
  5. Lassan keverjük krémesre ezt a masszát. Akár kézi botmixerrel is rásegíthetünk.
  6. Adjuk ehhez a tejszínt, majd ezzel is keverjük el szépen.
  7. Szórjuk hozzá a trappista sajtot, és kevergetés mellett hagyjuk, hogy beleolvadjon.
  8. Fűszerezzük sóval, borssal, illetve szerecsendióval (ennek a fűszernek nem ajánlom az elhagyását, ugyanis nagyon finom ízt kölcsönöz a szószunknak).

Sütés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
  2. Ha mind a 3 alkotóelemünk elkészült, akkor keverjük össze őket, és tegyük bele egy tepsibe (én egy 15x25 cm-es formát szoktam használni).
  3. Aki nagyon sajtosra szeretné, az belerakhatja a tepsibe a "masszánk" felét, majd megszórhatja sajttal, és utána hozzáöntheti a másik felét.
  4. Betesszük a sütőbe, és nagyjából 15 percen keresztül sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x15
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7453
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 14.

Ajánló

Az utolsó 1-2 percben megszórhatjuk sajttal a tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gretismth 5 recept

Eredeti nevén Chicken Alfredo Baked Ziti, azaz Alfredo szószos sült Ziti tészta. Ezt a receptet az egyik kedvenc külföldi oldalamon találtam október környékén. Édesanyám az egyik hétvége előtt feltette a szokásos kérdést, hogy mi legyen az ebéd hétvégén. Senkinek nem volt ötlete, így azt ajánlottam, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk egy receptet, amit a neten láttam? - így aztán ezt készítettük el. A végeredmény egyszerűen isteni lett.  Mielőtt bárki elkezdné megcsinálni ezt a mennyei ételt, tartsa azt szem előtt, hogy ez nem a világ egyik legegészségesebb étele... de annál finomabb. :) 

Hozzávalók

Tészta

Csirkemell

Húsleveslé

Szósz

Sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...