Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez és a fasírthoz
-
313g csirke alsócomb337 kcal
-
0 kcal
-
80g darált sertéshús146 kcal
-
11g zsemle29 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
A díszítéshez
-
35g káposzta7 kcal
-
9g citrom1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
10g zöldpaprika2 kcal
-
2g retek0 kcal
-
37g jégcsapretek3 kcal
-
2g salátalevél0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
706
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez és a fasírthoz
-
3125g csirke alsócomb3371 kcal
-
0 kcal
-
800g darált sertéshús1456 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A díszítéshez
-
350g káposzta70 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g pritaminpaprika17 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
20g retek3 kcal
-
370g jégcsapretek34 kcal
-
21g salátalevél3 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
7069
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez és a fasírthoz
-
57.3g csirke alsócomb62 kcal
-
0 kcal
-
14.7g darált sertéshús27 kcal
-
2g zsemle5 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj28 kcal
A díszítéshez
-
6.4g káposzta1 kcal
-
1.6g citrom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g pritaminpaprika0 kcal
-
1.8g zöldpaprika0 kcal
-
0.4g retek0 kcal
-
6.8g jégcsapretek1 kcal
-
0.4g salátalevél0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
129
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1180 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 295.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
706
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 580.2 g
Zsír
-
Összesen 469.6 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 201 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 125 g
-
Koleszterin 2970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11800.3 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 671 mg
-
Kálcium 846 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 686 mg
-
Foszfor 5815 mg
-
Nátrium 3688 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2950.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 366 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 310 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 154 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 2165 mg
-
Retinol - A vitamin: 565 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 1776 micro
-
β-crypt 349 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3605 micro
Összesen
7069
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez és a fasírthoz
-
25 db csirke alsócomb
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
80 dkg darált sertéshús
-
3 db tojás
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A díszítéshez
-
0.5 kis fej káposzta
-
0.5 db citrom
-
2 szem bors
-
0.5 db pritaminpaprika
-
1 db zöldpaprika
-
3 közepes db salátalevél
Elkészítés
A csirkéhez és a fasírthoz
- A csirkecombokat befűszerezzük, állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük.
- A fasírtot összeállítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, kis golyócskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
- A fatál végére helyezzük a fél káposztát, a belső oldalára tűzzük a fél citromot a süni fejének, majd elhelyezzük a bors szemecskéket.
- A pirospaprika egy részéből, a két színű retekből, a zöldpaprikából kis kockákat vágunk, és egy zöldséget, egy fasírthoz fogvájóval hozzá tűzünk, minél vegyesebb színű legyen.
- A sünire tűzdeljük az így előkészített falatkákat. Az egyik végére egy levelet tűzünk, mintha a sünire esett volna.
- A tál többi részén elrendezzük az alufóliával ellátott alsó combokat, és a tál közepére osztjuk a maradék fasírt falatkákat.
- Véglegesen megdíszítjük a tálat, és máris mehet a vendégek elébe!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 23415
- Feltöltés dátuma: 2012. május 02.
Ajánló
Jó szívvel ajánlok hideg salátákat vagy akár savanyúságot is hozzá. Ehez is készült franciasaláta és svéd gombasaláta is. Jó munkát és jó étvágyat kívánok az elkészítőknek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Ezt a hidegtálat egy alkalomra készítettem egy szép, nagy, ovális fatálra, nem is tudtam berakni a hűtőbe, mert sehogy sem akart beférni. Persze mások általában előtte megnézik, de ez nekem hidegtál készítés előtt, közben eszembe sem jut, na meg ha hidegtál készítésről van szó, egyszerűen nem tudok sem jobbra, sem balra nézni, "csak előre". Ennek a tálnak a mérete: 55x30 cm.