r
Nosalty Logó

Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

706
Kalória
58g
Fehérje
10.6g
Szénhidrátok
47g
Zsír
295.1g
Víz
297g
Koleszterin
2g
Rost
1.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Összesen 706 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Összesen 7069 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Összesen 129 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    295.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 706 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    580.2 g

Zsír

  • Összesen
    469.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    2970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11800.3 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    671 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    5815 mg
  • Nátrium
    3688 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    154 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    2165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1776 micro
  • β-crypt
    349 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3605 micro
Összesen 7069 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A csirkéhez és a fasírthoz

  1. A csirkecombokat befűszerezzük, állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük.
  2. A fasírtot összeállítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, kis golyócskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
  3. A fatál végére helyezzük a fél káposztát, a belső oldalára tűzzük a fél citromot a süni fejének, majd elhelyezzük a bors szemecskéket.
  4. A pirospaprika egy részéből, a két színű retekből, a zöldpaprikából kis kockákat vágunk, és egy zöldséget, egy fasírthoz fogvájóval hozzá tűzünk, minél vegyesebb színű legyen.
  5. A sünire tűzdeljük az így előkészített falatkákat. Az egyik végére egy levelet tűzünk, mintha a sünire esett volna.
  6. A tál többi részén elrendezzük az alufóliával ellátott alsó combokat, és a tál közepére osztjuk a maradék fasírt falatkákat.
  7. Véglegesen megdíszítjük a tálat, és máris mehet a vendégek elébe!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x38

Ezt a hidegtálat egy alkalomra készítettem egy szép, nagy,  ovális fatálra, nem is tudtam berakni a hűtőbe, mert sehogy sem akart beférni. Persze mások általában előtte megnézik, de ez nekem hidegtál készítés előtt, közben eszembe sem jut, na meg ha hidegtál készítésről van szó, egyszerűen nem tudok sem jobbra, sem balra nézni, "csak előre". Ennek a tálnak a mérete: 55x30 cm.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!