r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb rizzsel, fűszeres salátával és tejszínes-gombás szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Anelia
Sült csirkecomb rizzsel, fűszeres salátával és tejszínes-gombás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2850.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1592 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 2436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat alapos megmosás után befűszerezzük (sült csirke fűszersó - vagy bármilyen) minden oldalán, és előmelegített sütőben 220 fokon 40-60 percig süssük. (Ha a tetejét bekenjük kis kókuszolajjal vagy zsírral, ropogósabb lesz a bőre.)
  2. Amíg sül a csirke, megfőzhetjük a rizst. Én tasakos rizst használtam. Forró, sós vízbe dobva 20 perc alatt kész is.
  3. A saláta egyszerű, kis olívaolajon megpároljuk alacsony hőfokon a mixünket, majd egyszerű sózás-borsozás után levehetjük a gázról pihenni.
  4. Ha kész a saláta is, az utolsó lépés a tejszínes-gombaszósz. Itt portobello gombát használtam, de bármilyen jó hozzá. A gombákat alapos mosás és pucolás után nagyobb darabokra vágjuk, és kevés olívaolajon megpároljuk, szinte már főzzük. Megvárjuk, míg a lé elfő kicsit a gomba alól, és felöntjük tejszínnel, ízlés szerint. Fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott (vagy fűszer) petrezselyemmel. Kicsit össze rottyantjuk, és tálalható is a rizsre vagy a mellé. :)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10555
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anelia 2 recept

Sült csirkecombok, rizzsel, felturbózott változata. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...