r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb mustármártással, burgonyagombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült csirkecomb mustármártással, burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sült csirkecombhoz

A burgonyagombóchoz

A mustárszószhoz

Összesen 841 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sült csirkecombhoz

A burgonyagombóchoz

A mustárszószhoz

Összesen 1684 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sült csirkecombhoz

A burgonyagombóchoz

A mustárszószhoz

Összesen 104 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 841 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2740 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 1684 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A sült csirkecombhoz

A burgonyagombóchoz

A mustárszószhoz

Elkészítés

A sült csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat befűszerezzük a fűszerkeverékkel, és a sütőbe rakjuk 180 fokra, kb 45 percre.
  2. Közben megpucoljuk a burgonyát, és apró kockákra vágva feltesszük főni. Ha megfőtt, hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, petrezselymet, és összetörjük. Majd annyi lisztet rakunk hozzá, amennyivel jól gyúrható állagú lesz.
  3. Apró golyókat formázunk, és kevés olajon megpirítjuk mindkét felüket.
  4. A szósz elkészítéséhez kevés olajon megpirítjuk a lisztet, beleöntjük a tejet és a mustárt. Majd sűrűsödésig főzzük. Kevés sóval és borssal ízesítjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20609
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptben csülökkel készítem, de ha nincs otthon....bármilyen húshoz tökéletes.

Hozzávalók

A sült csirkecombhoz

A burgonyagombóchoz

A mustárszószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...