Sült csirke rozmaringos édesburgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Guxj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
350g zöldspárga49 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g repceolaj88 kcal
Összesen
518
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
350g zöldspárga49 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g repceolaj88 kcal
Összesen
518
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
7.1g csirkemellfilé8 kcal
-
43.9g zöldspárga6 kcal
-
10.7g koktélparadicsom2 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
22.6g édesburgonya14 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g repceolaj11 kcal
Összesen
65
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 529.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 12510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 1848 micro
Összesen
518
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 529.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 12510 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 1848 micro
Összesen
518
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 274 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
0.3 db csirkemellfilé
-
5 közepes db zöldspárga
-
5 db koktélparadicsom
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 szál rozmaring
-
1 db édesburgonya
-
majoranna ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Először is a csirkemellet 6 %-os sóoldatban megfürdetjük. (Legjobb, ha egész éjszaka ázik.) Előkészítjük az alapanyagokat, meghámozzuk az édesburgonyát és a hagymát. Megtisztítjuk a spárgát, félbevágjuk a paradicsomokat. Egy lábasban közben vizet forralunk a spárga blansírozásához.
- Meghámozzuk az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd ujjnyi karikákra vágjuk őket. Egy zacskóban egy kevés fokhagymás olívaolajat öntünk, beletesszük a friss, aprított rozmarignot, beledobáljuk a batátakarikákat, és alaposan összerázzuk. Egy kisméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az édesburgonyát és a hagymát, majd letakarjuk fóliával, és 190 fokon, 25 percig sütjük. A 25 perc elteltével levesszük a fóliát, ha megpuhult, 200 fokon pirítjuk további 5 percig. Ha még kemény, visszatesszük a fóliát. A sütési idő az édesburgonya fajtája és vastagsága miatt eltérhet, akkor készült el, ha belül krémesen puha, kívül pedig kérges.
- Amíg az édesburgonya fő, kivesszük a sóoldatból a csirkét, bedörzsöljük majorannával, esetleg egy kevés sót is adhatunk még hozzá, ha szükséges. Kevés repce- vagy napraforgóolajon, közepesen erős lángon megpirítjuk a csirkemell mindkét oldalát, majd egy pohárba öntjük alóla a megmaradt olajat, felöntjük vízzel vagy alaplével, és hagyjuk párolódni. Ha elfőtt a víz, visszaöntjük az olajat, és újra megpirítjuk mindkét oldalát. (Így lesz a csirkemell szaftos és omlós.)
- A spárgát felszeleteljük (én kettő-három részre szeletelem általában, de rövidebb-hosszabb is lehet természetesen), majd szódabikarbónás vízben 2 percig blansírozzuk. Alaposan megszárítjuk papírtörlővel, majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és 200 fokon, légkeverésen roppanósra sütjük. (A sütési idő itt is eltérhet a spárga vastagságától függően. Az is számít,hogy fiatal vagy öreg példányt sikerült-e szereznünk.)
- Egy kisebb serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megforgatjuk rajta a paradicsomokat. Ezt nem sózzuk!
- Ha minden elkészült, nincs más dolgunk, mint egy tányérra halmozni mindent, és forrón elfogyasztani :) Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11211
- Feltöltés dátuma: 2017. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Guxj
39 recept
Ez egy egészséges, könnyű ebéd, aminek a receptje pontosan 40 perccel ezelőtt pattant ki a fejemből, és annyira passzolnak az ízek, hogy muszáj megmutatnom másoknak is :) A szaftos, sült paradicsom és a roppanós spárga remekül kiegészíti az édeskés batátát, azaz édesburgonyát. Próbáljátok ki! :)