r
Nosalty Logó

Sült csirke gombás töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sült csirke gombás töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2706 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3640.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 2706 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát tisztítás után apró darabokra vágjuk. Enyhén sós vízben pár percig puhára főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A főtt tojást szintén apró kockákra vágjuk.
  2. A tejbe beáztatjuk a zsemlét, és jól kinyomkodjuk. A zsemléhez keverjük a az aprított gombát és a főtt tojást. Hozzáadjuk az olajat, a sót, borsot és az egész nyers tojást. (Ha lágy lenne, kevéske zsemlemorzsával szilárdíthatjuk.)
  3. A tölteléket legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
  4. A csirkecombokat besózzuk, és egy-egy csipet kakukkfüvet szórunk a csontos részéhez. A bőr alá tesszük a tölteléket egy kis kanál segítségével, majd egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a húst, és alufóliával betakarjuk. Aláöntjük a vizet, és előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 30 perc elteltével kivesszük a sütőből, és levesszük a fóliát. Meglocsoljuk a hús tetejét a zsiradékkal, és visszatesszük a sütőbe. Szép, piros ropogósra sütjük, és tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 36948
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Ajánló

A maradék tölteléket ki lehet sütni egy külön serpenyőben, és a hús mellé kínálni. Egy fél áztatott zsemle is elég, de akkor a gombás íz jobban dominál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirke gombás töltelékkel
Lizinka_ 604 recept

Variáció töltött csirkecombra. Könnyű és ízletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...