Sült céklasaláta Nicki konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
284
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1136
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
95
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 166.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
284
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1180.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 667.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 731 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1136
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
1 dl olívaolaj
-
1 dl balzsamecet
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A céklát meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Egy tepsibe tesszük, és megszórjuk a szárított fűszerekkel, sóval, borssalés az olajjal összekeverjük.
- Letakarjuk alufóliával, és az előmelegített 190 fokossütőben 40-45 percet sütjük. A két fokmagymát pucolás nélkül az alufólia tetején kb. fél óra alatt puhára sütjük, majd félretesszük hűlni.
- A balzsamecetbe beletörjük a sült fokhagymát (könnyen megy, a puha, krémes sült fokhagymát ki lehet a héjából nyomni).
- 40 perc leteltével a céklát átforgatjuk, és meglocsoljuk a balzsamecet keverékkel, majd tovább sütjük még 15-20 percig.
- Melegen tálaljuk. Köretkéntvagy önmagában is nagyon finom. Friss fűszerekkel is készíthetjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 159
- Össznézettség: 55225
- Feltöltés dátuma: 2012. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
Céklaszezonban sokszor készítjük, így sütve sokkal jobban érvényesül a cékla édes íze.