r
Nosalty Logó

Stroganoff bélszín másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Stroganoff bélszín másképpen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    23663 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1587 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    618 micro
  • β-karotin
    1476 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt és a hagymát tisztítás után vékonyan csíkozzuk.
  2. A húst és a hagymát egy zárható tároló edényben olívaolajjal, egész borssal és babérlevéllel hűtőbe tesszük, pihentetjük egy éjszakát (de már egy óra után is érezhető a különbség).
  3. A répát pucoljuk, és fél centis karikákra vágjuk, az uborkát hosszanti irányba vékonyan szeleteljük.
  4. A pácolt húst mindennel együtt a hűtőedényből egy felforrósított serpenyőbe öntjük, és pár percig pirirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és folytatjuk a sütést.
  5. Ha a répa már majdnem puha, akkor folyamatos, finom kevergetés mellett hozzáadjuk: először a mustárt, a fűszereket, a citromkarikát és a citromlevet, pár perccel később az uborkát, legvégén a tejfölt.
  6. Főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5187
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

Ha egész bélszíncsíkot vásárolunk, akkor mindig marad egy kisebb rész, amit nem lehet szépen szeletelni. Ebből vagy bármely más marhahusiból nagyon ízletesen elkészíthető ez a ragu.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával készült ételeket ritkán készítek, mert a gyerkőcök többsége nem szereti. Na, de hát ettől még nem áll meg a világ! Minden helyettesíthető. Ezt a Stroganoff-ra emlékeztető ragut a marhának más részéből is elkészíthetjük, gyorsan elkészül, és mindenkinek ízleni fog, aki húsimádó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...