Striftopita
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
707
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
4242
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1624.4 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 626 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 105.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 51 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
707
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.9 g
Zsír
-
Összesen 306.3 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 157 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 956 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9746.6 g
-
Cink 662 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 2384 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 2161 mg
-
Nátrium 3759 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 634.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1058 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 518 mg
-
Retinol - A vitamin: 1048 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
4242
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.3 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat elhabarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a sajtokat, apróra vágott mentát, sózzuk, borsozzuk, majd egy villával egyneművé keverjük, ez lesz a töltelék.
- Az első rétestésztát kissé megecseteljük olivaolajjal, és a rövidebb szélére 2-3 kanál tölteléket teszünk, feltekerjük, kissé betűrve a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék.
- A sütőt bemelegítjük, a tepsink alját kissé megkenjük olívaolajjal.
- Az első töltött réteslapunkat félbevágjuk, a tepsi közepére kör alakúra tekerjük, majd folytatjuk az ecsetelést, töltést, tekerést, egymás mögé töltött réteslap köröket illesztünk. Ez azt jelenti, hogy néha vágnunk kell a rudakat, hogy pontos legyen a kör, a vágatoknál egy kis réteslap csíkkal körbetekerjük a rudat, hogy ne látszódjon a vágat, és hogy ne jöjjön ki belőle a töltelék.
- A tetejét megkenhetjük egy kis tojássárgájával vagy tejjel vagy olajjal, de nem muszáj.
- Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 528
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27028
- Feltöltés dátuma: 2012. november 20.
Ajánló
Tízóraira, uzsonnára egy finom tea vagy kávé mellé, de egy tartalmasabb zöldségleves után második fogásnak is tökéletes, mi a téli sárgaborsóleves után ettük másodiknak, nagyon jól passzoltak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
Egy másik kedvenc sós pite, nagy variációs lehetőséggel. Lehet egyéni kis csigákat tekerni belőle, és a tölteléket is választhatjuk ízlés szerint (édes túrós, vagy fetás-spenótos vagy besameles-bolognese szószos). Elkészíthető egy hatalmas csigának is, ahol a köröket nem egymás mögé, hanem egymás után toldjuk össze. Ja, mi a striftopita? Csavart pite... míg elolvassátok a recijeimet, meg is tanultok görögül...::)) Készíthető nagyon vékony házi tésztával is, de mi szeretjük vékony, ropogós réteslappal.